Diari La Veu del País Valencià
Fabra obri la porta a la iniciativa privada per cobrir el buit de Canal 9
ACN / València

Al llarg de l’entrevista, Fabra reitera que Canal Nou era “incompatible” amb el manteniment dels serveis socials després que l’ERO fos declarat nul i obligués a readmetre més d’un miler de treballadors i que la decisió del tancament és “la més difícil que he pres en la meua vida”.

El cap del Consell manifesta que no és possible mantenir una televisió deficitària en aquests moments i preguntat sobre si altres autonòmiques han de tancar Fabra assenyala que “cadascú sap la seua situació i les seues necessitats”.



Amb tot, el president valencià ha remarcat que el model de televisions autonòmiques del passat “no és vàlid en una situació de crisi” i que “cal replantejar-lo”. Fabra afegeix “jo he prioritzat, i altres, com Catalunya o Andalusia, han tancat centres de salut per mantenir set canals de televisió deficitària. Allà cadascú”. 



Sobre les protestes dels treballadors a cada acte del president, Alberto Fabra diu que no s’amagarà i que mantindrà la seua agenda però adverteix que no cal generar situacions de tensió. “Puc entendre que la gent que ha perdut un lloc de feina estiga preocupada però no doblegaran la meua voluntat amb insults”. 



“El finançament a la carta és intolerable”



Fabra diu a l’entrevista que el País Valencià no està “en fallida” però que cal “un model de finançament just” perquè els valencians reben 300 euros menys que la mitjana. “Ningú entén perquè un català rep 400 euros més que un valencià. El finançament a la carta és intolerable”. 



El cap del Consell diu que vincular País Valencià amb corrupció “és una percepció falsa” perquè “corrupció ha hagut a tots els llocs” però admet “comportaments inacceptables” amb els quals assegura que ha practicat “tolerància zero”. 



Sobre el procés sobiranista, Alberto Fabra respon que Artur Mas “està utilitzant la independència com una cortina de fum per tapar la seua gestió i no reconéixer les dificultats que té Catalunya per mantenir els serveis bàsics”. 



Preguntat per l’aplicació de l’article 155 que preveu la intervenció d’una autonomia en cas que no complís amb la Constitució, el president Alberto Fabra assenyala que “el govern ha de fer complir la llei i arribat el cas haurà de fer valer la legalitat vigent de tots els espanyols. L’article 155 existeix a la Constitució que ens varen donar a tots”.

Fabra respon així a una pregunta sobre l’anunci d’Esquerra que hi haurà data de la consulta i pregunta aquest mateix mes.

Comparteix

Icona de pantalla completa