Diari La Veu del País Valencià
Morera: Les barbaritats com les d’Orange Market continuaran passan amb el PP
RedactaVeu / València

Per al síndic de la coalició, “mentre que el PP s’opose i es negue com es nega a Les Corts a posar controls, a acabar amb l’opacitat, continuaran passant barbaritats com les que han passat amb Orange Market i que ara hem sabut el que ja sospitàvem, que la Generalitat ha arribat a pagar sobrecostos d’un 82%. I ara que sabem açò, la nostra pregunta és saber què pensa fer el president. Volem saber si callarà, o si pegarà a fugir atacant l’oposició, tot menys buscar responsabilitats entre aquells que han portat la Generalitat a la fallida tècnica i que són companys i companyes de partit d’Alberto Fabra”.

Morera ha recordat que des de Compromís, “s’han demanat moltes factures, molts contractes, molta informació i el Consell ens ho ha negat tot. Hem anat als tribunals i ens han donat la raó, s’ha evidenciat la mala fe dels governants que han volgut ocultar informació a un grup parlamentari, la qual cosa és molt greu”.

Per al portaveu de Compromís, “Fabra deu una disculpa per emparar corruptes condemnats i gent imputada i que, possiblement, molt prompte serà condemnada per casos de corrupció. Hem perdut caixes d’estalvi i bancs, on els culpables estan imputats. Hem perdut la nostra RTVV, amb ex directius imputats, hi ha diputats a Les Corts, que cobren del parlament i que estan imputats i el PP té una total permisitivat amb aquesta situació anormal, que perjudica seriosament la democràcia i la credibilitat de les institucions”.

Des de la coalició valencianista, progressista i ecologista han instat el PP perquè done suport a una Proposició No de Llei presentada per Compromís, en la qual s’insta el Consell a complir les recomanacions de l’informe CRIM de la Unió Europea per a la lluita contra la corrupció i que, a més, el govern valencià pose en marxa un pla específic de lluita contra la corrupció, tenint molt en compte la transparència total i absoluta de la gestió dels partits polítics, la fiscalització dels alts càrrecs de l’administració i apartar de les llistes i de la vida pública els condemnats per corrupció.

Comparteix

Icona de pantalla completa