Diari La Veu del País Valencià
El Consell desconeix quants contractes amb confidencialitat ha signat

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, presentà fa mesos una bateria de preguntes adreçades a totes les conselleries de la Generalitat en què demanava conèixer quants contractes s’havien signat amb clàusula de confidencialitat en cadascuna d’elles durant el període 2003-2013, amb quines empreses, per quin objecte i preu i quins van ser els motius pels quals se signà aquesta clàusula.

“Les respostes que ens han arribat ara tornen a indignar-nos perquè, amb un tipus de redacció pràcticament igual en totes les conselleries, els diferents consellers s’han limitat a dir-nos que pel gran volum de contractes existent en aquest període, no poden atendre aquesta petició. Ens resulta increïble, i prou significatiu, que el Consell no sàpiga amb qui i amb qui no signa clàusules de confidencialitat”, critica Blanco.

El parlamentari d’esquerres lamenta que davant la petició d’aquesta documentació, “les conselleries hagen donat la mateixa resposta tipus, argumentant el gran volum de contractes i agafant com a xifra total la del Registre Oficial de Contractes de la Generalitat durant el període 2003-2013, la qual ascendeix, segons ens comuniquen, a 27.892 contractes. Sols les conselleries d’Hisenda i Infraestructures concreten dades dels seus propis departaments: 734 contractes en el primer cas, i 2.300 en el segon. Però cap, insistim, cap ens diu de tots aquestos contractes quins tenen confidencialitat i quins no”.

Blanco assegura: “les excuses del volum de material, de com afectaria la revisió d’aquest al treball diari, són lamentables, i poc creïbles es mire per on es mire, perquè cap ciutadà pot creure que la Generalitat no tinga registrat amb qui signa i amb qui no aquestes clàusules. Continuem davant l’opacitat d’aquest govern sobre l’ús que es fa dels diners públics”, critica.

Les úniques dos conselleries que no han contestat aquesta bateria de preguntes, han estat les d’Economia i Governació, dirigides per Máximo Buch i Serafin Castellano. “Sols en el cas d’Economia, sí que ens ha arribat una pròrroga per rebre les respostes que s’acaba en uns dies, però de les de Castellano, res sabem”, subratlla Blanco.

Esquerra Unida té oberta la pàgina web www.eldesconfidencial.com, on ha publicat els contractes milionaris de la F1 i dels clubs de futbol amb RTVV. “Ens declarem insubmisos a la confidencialitat, que considerem contrària a la llei i sobretot als principis ètics que han de regir la gestió dels fons públics, que són de tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa