El TSJCV rebutja suspendre el nomenament de Reig com a suplent del director de RTVV

El tribunal ha desestimat la petició de Compromís i al•ludeix a diferent jurisprudència per tal de justificar-ho.
1 gener 2013 01:00h
EuropaPress /València
 
El representant de Compromís en el Consell d'Administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Rafael Xambó, va presentar este dijous un recurs contra el Decret del Consell pel qual s'acordava nomenar Reig director suplent, i va sol·licitar una mesura cautelaríssima que consistia en la suspensió de l'acte de nomenament.
 
El tribunal valencià s'ha pronunciat respecte a la mesura cautelar, que ha decidit denegar. Xambó va al·legar en el seu escrit que existien raons ‘d'urgència’ per suspendre el nomenament, i va posar com a exemple que este estava prenent decisions sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de l'ens -que afectarà a un màxim de 1.198 treballadors- sense tindre competències per a això.
 
Tot i això, el TSJCV no ha estimat la petició i al·ludeix a diferent jurisprudència per a justificar-se. Independentment d'este aspecte, el procediment obert després de la demanda contra el Decret del Consell, segueix endavant. El que es desestima és la petició de què s'adopte una mesura cautelaríssima que deixe sense efecte este decret.
 
La regulació de les mesures cautelars es troba recollida a l'article 130 de la Llei 29/98, que estableix que l'òrgan jurisdiccional acordarà la suspensió sol·licitada quan l'execució de l'acte o l'aplicació de la disposició “pogueren fer perdre la seua finalitat legítima del recurs”. També recull que aquesta mesura podrà denegar-se quan puga pertorbar greument els interessos generals o de tercers.
 
Al seu torn, l'article 135.1 de la mateixa normativa disposa que "quan els interessats al·legaren la concurrència de circumstàncies d'especial urgència en el cas, el jutge o tribunal, sense escoltar la part contrària, en el termini de dos dies podrà mitjançant sentència apreciar les circumstàncies d'especial urgència i adoptar o denegar la mesura.
 
En este cas, el tribunal valencià no aprecia les circumstàncies ‘d'especial urgència’ al·legades per Xambó, i ordena la tramitació de l'incident cautelar conforme a l'article 131, durant el qual, els interessats no podran sol·licitar novament cap mesura d'empara d'este article.

next