Diari La Veu del País Valencià
El PP torna a negar a Compromís enquestes pagades amb diners públics
RedactaVeu / València

El contracte per a la realització de les enquestes fou adjudicat pel Consell en març de 2013 per un total de 119.790 euros i l’objecte concret és la realització d’estudis trimestrals d’opinió pública dins de l’àmbit del País Valencià.

Segons assenyala Ferri “les enquestes realitzades amb diners públics no són propietat del Consell perquè puguen utilitzar-les segons els interessos del Partit Popular, sinó que pertanyen a la ciutadania que les paga amb els seus impostos. Que un govern encarregue unes enquestes, el resultat de les quals és ocultat sistemàticament a l’opinió pública, és fer ús fraudulent dels diners públics”.

El govern del PP ja denegà la petició de documentació realitzada per Compromís sobre les enquestes trimestrals realitzades en 2012, per la qual cosa la coalició interposà un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ). Recentment, el Tribunal ha comunicat a les parts que el proper 14 de gener es realitzarà la votació i decisió d’aquest contenciós.

Ferri ha recordat que “el TSJ ja ha condemnat en dos ocasions el govern del PP per denegar als diputats de Compromís documentació que reclamàvem, però es veu que malgrat les garrotades judicials la manca de transparència continua caracteritzant l’acció del Consell presidit per Alberto Fabra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa