Diari La Veu del País Valencià
Morella rep més visitants que en el pont de l’any passat i espera el Cap d’Any
RedactaVeu / Morella

La regidora de turisme i cultura, Maria Rallo , destaca que “el pont ha sigut positiu per a la localitat i ha deixat uns registres superiors als de l’any 2012”. Així, afegeix que “el pont de novembre va ser excel·lent per al sector turístic, com feia anys que no es veia en aquesta època a la nostra localitat, i aquest de desembre, també ha estat bo”.

El Castell de Morella l’han visitat 1.655 persones en els últims tres dies, mentre que el 2012 ho van fer 1355. Això suposa un augment d’un 22 %. Pel que fa al museu Temps de Dinosaures, un altre dels punts que sol tenir una important afluència de visitants, l’increment és d’un 35%, entrant a les seues instal·lacions 425 persones.

L’Oficina de Turisme és també un servei en el qual s’aturen molts visitants i aquest any s’han realitzat un 10% més de consultes, amb un total de 652. A més, les exposicions ubicades a l’ajuntament de Morella han comptat amb més de mil visitants. L’aparcament també es va omplir i va funcionar a la perfecció el dispositiu especial de trànsit i el desplegament de la Policia Local. El pont deixa unes xifres que mostren aquesta major arribada de turistes, que també s’ha notat en bars i restaurants, especialment el dissabte al migdia.

La regidora de turisme també explica que “a l’oferta habitual de Morella, amb el patrimoni, la cultura o la gastronomia, es va afegir una àmplia programació per a tots els públics”. En quant a les activitats, ha destacat l’oferta de turisme actiu i la cultural. Respecte al primer, s’ha celebrat la primera Pujada vertical al Castell o la comissió organitzadora del XXXVI Aplec dels Ports ha organitzat una ruta senderista circular de Morella a Xiva. Pel que fa a l’oferta cultural, la visita al Punt d’Observació Astronòmica, el cinema o l’exposició “Ara que tinc 20 anys” han centrat les propostes. Finalment, aquest cap de setmana també s’ha celebrat la festa organitzada per la comissió de l’últim Aplec dels Ports celebrada a Morella el passat mes de juliol, per agrair la col·laboració dels voluntaris.

Cap d’Any

Després d’aquest pont, les mirades del sector turístic ja se centren per Cap d’Any. Els dies de final d’any s’espera una major arribada de visitants, que es decideixen pel turisme rural per celebrar aquest canvi d’anualitat. Unes jornades en les quals es tornarà a apostar per l’oferta cultural i la lúdica i esportiva, com en la ja tradicional Sant Silvestre, del dia 31. A més, els restaurants de Morella i els locals nocturns oferiran un dia especial de festa.

Comparteix

Icona de pantalla completa