Diari La Veu del País Valencià
Gandia – El Moll dels Borja acull la iniciativa ‘El Circ del Port’
Les actuacions circenses tindran lloc els dies 16, 24 i 30 de juliol i el 5, 13 i 20 d’agost · Es tracta d’espectacles destinats al públic familiar.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el tècnic del Departament de Cultura, Joan Fuster, han presentat aquest matí una nova proposta cultural que el Departament de Turisme desenvoluparà durant aquest estiu a la platja de Gandia.

Es tracta del Circ del Port, una mostra circense que anirà a càrrec de sis companyies nacionals i internacionals que es desenvoluparà al Moll dels Borja durant els dissabtes dels mesos de juliol i agost a partir de les 20:00 hores. La primera de les actuacions serà demà i començarà a les 20:30 hores per compaginar-la amb la processó de la Verge del Carme. Referent a això, Diana Morant, ha afirmat que “la política turística és una qüestió de tota la ciutat i per tant, ha de ser transversal i incloure a altres departaments com Cultura, Medi Ambient, Esports, Seguretat i fins i tot Serveis Bàsics. Es tracta d’una proposta turística de caràcter cultural amb la qual apostem pel públic familiar, un dels objectius marcats en les Mesas de Turisme que s’han realitzat amb el suport del sector. Havíem de trencar el paradigma que concebia la platja i la ciutat com a peces separades. En unir tot en un mateix paquet, Cultura, Platja i Centre Històric, aconseguirem revertir aquesta tendència que ens permetrà ser més competents com a destinació turística”.
La mesura busca aportar a la ciutadania i els turistes que ens visiten, una proposta cultural de qualitat que servisca com a element dinamitzador.
L’alcaldessa de Gandia també ha destacat que l’any passat ja es va recuperar l’exposició cultural de La Caixa que enguany es tornarà a realitzar però aquesta vegada, amb gran format que s’inaugurarà el pròxim 20 de juliol. “Gandia sempre ha estat un referent de Cultura i volem que aquest referent de cultura es trasllade també a la platja i siga consumit com un producte turístic més” va finalitzar Morant.
Per la seua banda, Joan Fuster ha explicat que la primera de les actuacions serà demà i anirà a càrrec de la companyia francesa “100 Racines” amb l’espectacle “Au Pied du Mur” on els artistes realitzaran diverses tècniques de circ i manipularan objectes per crear un espectacle diferent. Fuster ha declarat que “és un projecte molt il·lusionant que ens permet tornar a portar a la ciutat programació cultural de qualitat en un marc incomparable com és el Moll del Port amb uns espectacles que tenen una forma particular d’entendre el circ. Totes les actuacions seran els dissabtes exceptuant el 26 de juliol i el dia 5 d’agost perquè aquests dies hi ha altres esdeveniments. Des d’aquí vull convidar el públic a què vinga a participar de les activitats”.
Presentació del fullet turístic
La màxima responsable en matèria turística, Diana Morant, també ha aprofitat la compareixença per a presentar el fullet turístic que s’està repartint ja a les oficines de turisme. Es tracta d’un desplegable on es recull l’oferta cultural i d’oci que es localitza sobre un mapa. El fullet recull les activitats del programa Vívela, el Cinema a la Mar, l’oferta de la Mar de Músiques, les parades d’autobús des d’on surten les excursions a la platja Natura, els mercats artesanals i tradicionals. També s’assenyalen les zones d’aparcament públic i privat a més de les zones de joc infantils. Al revers consten les propostes culturals i esportives de la platja i de la ciutat que es realitzaran durant l’estiu com exposicions que es desenvolupen en diferents sales, el Cine Pot i les visites nocturnes al Palau Ducal, el torneig de tennis Orysol, la marxa cívica de l’Orgull LGTBI o la final de la Volta Ciclista, entre d’altres.
“En aquest fullet també pretenem unir l’oferta cultural i d’oci de la platja de Gandia i la ciutat perquè qui vinga, puga saber quina és l’oferta completa i es puga desplaçar d’una manera còmoda i fàcil per a gaudir de tot el que Gandia té oferir, que és molt” va finalitzar Morant.

Comparteix

Icona de pantalla completa