Diari La Veu del País Valencià
Gandia reduïx el deute amb proveïdors en un 62,3% en 14 mesos
Des del 15 de juny de 2015 s’han abonat a empreses i autònoms 34,2 milions d’euros en factures pendents de l’anterior govern
El coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per informar que el consistori gandià abonarà entre hui i la pròxima setmana que més de 4,5 milions d’euros a proveïdors que tenien factures pendents de l’anterior legislatura amb el que la pràctica totalitat del deute comercial ha estat liquidada fins a finals del 2015.
Referent a això Gregori ha recordat que “tots sabem la situació que vam heretar després que el PP pugés els i llocs un 21% i realitzés dos pagaments de proveïdors per deixar el deute a 0. Tot i així, quan vam accedir al govern ens vam trobar amb prop de 55 milions d’euros en factures pendents de pagament; un govern del PP que va endeutar la ciutat en 134 milions d’euros en 4 anys i això és el que estem solucionant“.
D’aquesta manera, en 13 mesos s’han pagat factures a empreses i autònoms per valor de 34,2 milions d’euros gràcies a fons propis (16,8M €) i l’avançament del PIE (17,4M €) el que per Gregori “suposa una empenta a l’economia de la ciutat, ja que són les empreses els responsables de generar ocupació i riquesa. I tot mentre complim amb tots els compromisos mensuals dónes que vam accedir al govern. Estem demostrant que amb una bona gestió econòmica, sí que es pot tirar endavant aquest ajuntament“.
Respecte als pagaments que es realitzaran durant aquests pròxims set dies. El coordinador general ha informat que es liquidarà el deute amb el Consorci de Bombers en abonar 1.734.773,15 € després d’haver acordat amb la Diputació el pagament de la resta del deute pendent. Altres empreses que cobraran els seus treballs són les relacionades amb la neteja d’edificis públics o el manteniment de parcs i jardins. A més serà liquidat el corresponent deute de les obres de remodelació de la plaça Jardinet de la qual no s’havia pagat cap quantitat fins a l’inici d’aquesta legislatura; els prop de 171.000 € que es devien a la Mancomunitat de Municipis de la Safor d’un total de mig milió que es devia; 231.923,64 € a la Marina Gandiense de prop de 2 milions d’euros que s’havien corresponents de la passada legislatura entre altres.
Finalment, Gregori ha destacat que “el balanç d’aquests 13 mesos és positiu i seguim el camí marcat. Crec que a finals del 2018 podrem estar pagant a 30 dies, cosa que seria una fita històrica en aquesta ciutat. Tot això és gràcies als ciutadans i a l’estalvi en la despesa que ha realitzat aquest govern

Comparteix

Icona de pantalla completa