Diari La Veu del País Valencià
Final d’etapa a Gandia de la Volta Ciclista Espanya
De tot el vidre que s’arreplegue eixirà el trofeu reciclat que rebrà el guanyador de la divuitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya i que conclourà el proper 8 de setembre a la nostra ciutat.

Aquest matí ha comparegut en roda de premsa Miguel Ángel Picornell, Regidor Delegat de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, junt a Roberto Fuentes, Gerent de zona d’Ecovidre, per presentar la campanya que s’està duent a terme amb motiu de la volta Ciclista a Espanya que tindrà Gandia com a Final d’Etapa.

Durant els dies vinents i fins al dia 8 de setembre es veuran a la ciutat 5 contenidors de vidre que comptaran amb un disseny especial que resarà la següent frase: “El trofeo del ganador de la etapa lo haces tú, reciclando”. De tot el vidre que s’arreplegue eixirà el trofeu reciclat que rebrà el guanyador de la divuitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya i que es disputarà el proper 8 de setembre a la nostra ciutat.

Picornell ha destacat que es tracta d’una magnífica proposta d’Ecovidre i, en opinió del regidor, “tindrà una gran resposta d’una ciutat que ve a reciclar fins a 16 kilograms de vidre per veí i any”. Aquestes dades estan per damunt de la mitjana valenciana, que està en 14,4 kilograms, però també de l’espanyola, que està en 14,9.

Per la seua part, Fuentes ha volgut agrair a l’ajuntament la possibilitat que els brinda de col·laborar i d’incentivar al reciclatge del vidre a través d’una campanya tan original com la que presenten. El que pretenen és unir esport amb el sentit de reciclatge, i a més, donarà la possibilitat que la ciutadania de Gandia participe en la creació del trofeu que se li donarà al guanyador d’etapa.

Els 5 contenidors que ja estan disposats a la ciutat estaran repartits de la següent manera: dos a l’avinguda República Argentina, un en la plaça Alqueria de les Flors, un en l’avinguda d’Alacant i un més al carrer Benissuai.

El Gerent de zona d’Ecovidre també ha remarcat les característiques del vidre, un material 100% ecològic i que es recicla completament. És per això que de cada envàs que es deposita en un contenidor de vidre se n’obté un exactament igual i amb les mateixes característiques que l’anterior. Aquesta possibilitat no la tenen tots les materials reciclables. A més dels avantatges ambientals, cal tindre en compte també els econòmics per als ajuntaments, ja que cada tona de vidre (un contenidor ple) són 1.000 kg menys de residus que s’haurà de pagar des de l’ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa