Diari La Veu del País Valencià
Obert al públic el mirador del riu Serpis de Gandia
S’ha obert al públic el nou mirador d’accés a la ribera del riu Serpis. Es tracta d’una de les obres finançades íntegrament pel pla d’Obres Financerament Sostenibles de la Diputació de València en el qual s’han invertit a 90.000 €.
Referent a això, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha declarat que “vam decidir invertir els diners de la Diputació en obres menudes que beneficiaren directament la qualitat de vida dels ciutadans i aquesta actuació és una prova d’això”.
D’aquesta manera, s’ha aconseguit convertir un solar que es trobava en desús i comunicar física i visualment el centre de la ciutat amb el riu. A més, l’obra permet protegir de la intempèrie les restes de l’antiga muralla de la ciutat realitzant una actuació no agressiva amb les restes arqueològiques. “Hem volgut recuperar una part de vegetació per a la plaça i hem posat poesia a les parets d’Ausiàs March i de Vicent Andrés Estellés. Es tracta d’una nova zona que passarà a formar part del conjunt urbanístic del Centre Històric. Vull felicitar l’empresa constructora i als funcionaris del departament d’Urbanisme que han realitzat el projecte amb un cost mínim”.
Per la seua banda, Fernando Mut, cap de Servei de Coordinació i Supervisió del Departament d’Urbanisme, ha volgut destacar que l’estructura ha respectat la muralla mitjançant un sistema de pivots que sustenten una estructura metàl·lica que suporta un sòl de fusta que marca la ubicació de la muralla i la direcció del riu. “A partir d’ara els ciutadans tindran accés a unes vistes immillorables i un nou punt d’accés al riu Serpis”.
Pel que fa a la instal·lació d’una rampa per a discapacitats, Mut ha informat que a causa del pendent màxima del 6% que han de tenir aquests accessos, la seua instal·lació hagués suposat l’ocupació de bona part de l’espai de la plaça i la destrucció de bona part de l’antiga muralla pel que ha sigut impossible la seua instal·lació.

Comparteix

Icona de pantalla completa