Augmenten els cursos de la UPG

14 setembre 2016 01:00h
Amb el mateix pressupost, l'àrea de Polítiques Educatives ha fet un esforç per optimitzar recursos i ampliar els cursos més demandats per la ciutadania, com ara l'anglès, la informàtica o el valencià. Com a novetats, enguany hi haurà un curs per aprendre a cultivar i es faran tallers temàtics de cuina, entre altres propostes. El període d'inscripció del primer quadrimestre serà del 19 al 28 de setembre als locals de la UPG o als centres socials.

La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, acompanyada del director de la Universitat Popular de Gandia, Lluís Romero, ha presentat la nova programació quadrimestral de cursos i tallers per al període del 24 d’octubre al 9 de febrer. Es tracta de la 33 edició del centre municipal, creat al 1984 amb l’objectiu de promoure la cultura i la formació per a persones adultes a la nostra ciutat.

Tot i mantindre el pressupost de l’edició anterior, l’àrea de Polítiques Educatives de l’Ajuntament de Gandia ha fet un esforç important per augmentar el nombre de cursos ofertats. Al 2015-2016 el pressupost va ser de 65.000 €. Hi van haver 1.328 alumnes i es va ingressar mitjançant la matrícula 61.128 €, amb un dèficit inferior als 4.000 €, el que ve a demostrar que amb una gestió responsable, que aprofita al màxim els recursos, el servei s’autofinança.
 

Així, els cursos podrien passar de 31 a 33, donada la gran demanda de la ciutadania en valencià, anglès o informàtica. Algunes de les classes també es podrien impartir al matí, una reivindicació dels usuaris del servei. Altres dels cursos més demandats són els de cuina, fotografia o les excursions.

Principals novetats

S’introdueix el curs “fes el teu propi hort”, amb una classe teòrica (a la UPG) i pràctiques als Horts Socials, els quals hi col•laboren. L’objectiu és recuperar la nostra tradició agrícola, en desús i la gran desconeguda per als joves.

Una altra de les novetats seran els “tallers temàtics de cuina” (abans era més generalitzat) S’hi començarà pels arrossos, les pastes, les olles, peixos...

La fotografia es divideix en dos nivells: El primer serà tècnic i el segon més dirigit a la creativitat, a elaborar un projecte fotogràfic pesant en l’exposició. D’igual manera, Tall i Confecció (al Centre Social de Beniopa) es distribueix en grups d’iniciació i perfeccionament.

Les Excursions al Patrimoni Artístic (1 dissabte al mes) organitzades per l’Associació Amics de la UPG, es desenvoluparan en dues vessants: D’una banda, conèixer l’obra de Pinazo, tant a l’IVAM com a la seua casa de Godella, i el patrimoni històric-artístic de les Comarques Centrals Valencianes.

A més, gràcies a la col•laboració amb l’àrea de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, les Excursions al Patrimoni Natural (2 diumenges al mes) es podran allargar a tota una jornada (ara és de 9 a 14 hores)

Inscripció

Podran inscriure-s’hi totes les persones majors de 16 anys. El període d’inscripció és del 19 al 28 de setembre, als locals de la UPG o Centres Socials, i finalitzarà a les 13 hores del dia 28. Només serà necessari aportar el DNI. En els cursos que les inscripcions superen el nombre de places ofertades, s’efectuarà un sorteig públic, el qual tindrà lloc el 29 de setembre a les 9.30 hores, a l’Ajuntament de Gandia.

Matriculació

La matriculació per als cursos i tallers quadrimestrals es realitzarà, una vegada acceptada la inscripció, del 4 al 14 d’octubre. Per a les activitats i excursions la matrícula estarà oberta durant tot el curs. Cal dur el DNI, el Carnet Jove, Targeta 12:35. Jubilats i pensionistes (el carnet corresponent i la targeta daurada), a més de l’imprès de pagament.

Preus

El preu de cada curs és de 80 €. Les persones amb Carnet Jove, targeta 12.35, targeta daurada o de jubilat/pensionista tindran un descompte del 20%.

Per als tallers de 20 hores el preu serà de 40 €, també amb un descompte del 20% per als casos anteriors.

El tallers de 10 hores: 20 €.

Senderisme i excursions al patrimoni natural: 5€.

Excursions al Patrimoni Històric-artístic: 10 €.

L’horari de les Oficines de la UPG (Plaça Loreto) és de dilluns a dijous: de 9 a 13 h i de 17 a 19.30 h. Els divendres, de 9 a 13 h.

Més informació: upg@gandia.org / www.gandia.org / www.universitatpopulardegandia.blogspot.com


 
next