Signat el conveni que permetrà la finalització de Simancas

28 setembre 2016 01:00h
Gandia he rebut aquest matí la visita de la Consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, Maria José Salvador, que ha acudit la nostra ciutat per formalitzar la signatura del conveni ARUS que permetrà la finalització de l'edifici Simancas.
 
Prèviament, la Consellera ha estampat la seua signatura i una dedicatòria en el llibre d'Honor de la ciutat. Un acte en el qual també han estat presents altres membres corporatius i la directora general de l'habitatge, Rebeca Torró.
 
Un acord que millora en més de 400.000 € i substituïx el signat el 2010 per l'anterior govern, ja que les aportacions de la Generalitat Valenciana i el Ministeri ascendixen a 6,4 milions d'euros enfront dels 6 del conveni del 2010.
 
Diana Morant ha destacat que la visita de la Consellera suposa una nova bona notícia per a la ciutat. "La primera vegada que va acudir a la ciutat va ser per complir una reivindicació de la ciutadania com era protegir la platja de l'Auir i hui ve a Gandia a resoldre un problema que s'havia enquistat en els últims anys i que suposa una solució definitiva al complex de Simancas. Un projecte que va començar el 2010 i que es va veure bloquejat per la desídia de l'anterior govern de Gandia i la falta d'aposta per projectes socials d'habitatge de la Generalitat Valenciana del PP. Ens trobàrem amb un altre problema heretat que afectava moltes famílies i que l'Ajuntament no podia afectar en solitari després d'haver perdut la col·laboració de la Conselleria i el Ministeri. Vull agrair el dur treball que han realitzat la Consellera i la directora General de l'Habitatge perquè la signatura de hui fos possible. Un projecte que també compta amb una iniciativa de participació ciutadana i social que se situarà als baixos del complex que dinamitzar un barri a més de guanyar una nova plaça que serà gaudida per tota la ciutadania".
 

Per la seua banda, Maria José Salvador es va mostrar satisfeta per visitar per segona vegada Gandia per portar bones notícies. "Vam arribar amb el compromís complert i els deures fets. Aquest conveni s'arrossega des de fa 6 anys i era molt complex a causa de la situació d'abandonament amb què s'havia tractat per part de l'anterior govern, postergant-lo a un calaix. Era una situació de pràctica inviabilitat, per això vull agrair a la directora general de l'Habitatge, Rebeca Torró i a tots els tècnics de la Conselleria i de l'Ajuntament de Gandia la coordinació que han tingut per desbloquejar la situació" i afegia que "des d'aquesta Conselleria ens hem marcat com a prioritat les actuacions de rehabilitació i regeneració a les ciutats, ja que recuperen espais degradats per a tots i generen tres vegades més ocupació que l'obra nova. Actuacions que ens permeten recuperar per al mercat laboral a moltes persones que es van quedar sense feina després de l'esclat de la bombolla immobiliària i recuperem un dret com el dret a l'habitatge per a ciutadans que ho necessiten".
 
D'aquesta manera i segons ha declarat el director general d'Urbanisme, Vicent Mascarell, "hui es posa el comptador a zero amb la signatura per procedir al reallotjament dels prop de 50 propietaris que actualment residixen en diferents espais de la ciutat. Esperem que abans de Nadal es puga haver reallotjat als propietaris i podrem posar les altres 60 habitatges al mercat, ja que tenim prop de 200 persones interessades després del procés de publicitat i concurrència que es va posar en marxa amb aquesta finalitat".


 
next