Diari La Veu del País Valencià
I Jornades Pràctiques de Psicologia, Nutrició i Esport a Gandia
La regidora delegada de Sanitat Pública, Polítiques Saludables, Liduvina Gil ha presentat aquest matí les primeres Jornades Pràctiques de Psicologia, Nutrició i Esport que se celebrarà el pròxim 15 d’octubre en els salons de Foment de 9 a 20 hores i que ha estat organitzada per Psicologia Gandia, Nutrigandia i Personal Training.
Referent a això, la regidora ha destacat la implicació del consistori amb totes aquelles activitats proposades que redunden en la millora de la salut dels ciutadans. “El que mengem ens afecta com ens sentim, ja que també el nostre estat d’ànim té incidència en el que mengem. Per això hi ha una branca de la psicologia especialitzada a tenir cura de la forma en què ens alimentem coneguda com a psicologia de la nutrició. La jornada abordarà aquest i altres aspectes que ens afecten en el nostre dia a dia” va declarar Liduvina Gil.
La psicòloga Patricia Miñana, que impartirà dos cursos sobre coaching nutricional, ha destacat la relació entre l’estat emocional i l’alimentació: “Hi ha persones que poden seguir una dieta molt equilibrada però no la poden abordar perquè els problemes de la vida diària els afecten. Amb el curs els ensenyem a separar i canalitzar les emocions de manera positiva perquè no afecte la forma de menjar. També aportarem pautes per adoptar hàbits de vida saludable. D’altra banda, també farem un taller de musicoteràpia amb la intenció d’aprendre a utilitzar una eina que tots tenim i que pot ser utilitzada de manera positiva per canalitzar emocions. Mitjançant diferents dinàmiques treballarem a crear sensacions positives“.
Per la seua banda, Marianela Fernández, graduada i diplomada en Nutrició, impartirà un taller pràctic de cuina destinat a ensenyar a les persones el que han de menjar i com ho poden fer a casa de manera ràpida. “Moltes vegades utilitzem altres aliments a causa de la vida atrafegada que tenim. Primer donarem una xerrada sobre els nutrients que hem d’ingerir durant la setmana i posteriorment farem un taller pràctic de cuina perquè els assistents sàpiguen com cuinar i preparar plats en poc temps“.
Finalment, Javier Reig, graduat en ciències de l’Activitat Física i Esport, realitzarà tallers sobre les tendències actuals d’entrenament. “Fer esport no és només anar al gimnàs. Hi ha mil maneres de fer exercici. Amb molt poc material i fins i tot a casa, podem posar en marxa rutines que ens mantinguen en forma. Sempre dic a la gent que tot el temps que passen fent exercici és temps que no passaran malalts o a l’hospital. En el segon taller donarem a conéixer l’electro estimulació aclarint els seus beneficis i com utilitzar-la per sentir-nos millor“.
Les persones interessades a inscriure a la jornada poden trucar al 689.795.682 o al 652.161.072, enviant un mail [email protected] o al departament de l’Ajuntament de Salut Pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa