Diari La Veu del País Valencià
Gandia celebra el Dia Mundial dels Ocells

Gandia celebra el Dia Mundial dels Ocells amb diferents activitats

Xavier Ródenas, regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, ha presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació les activitats que ha preparat el consistori amb motiu del Dia Mundial dels Ocells que se celebraran el pròxim diumenge 16 d’octubre. Durant l’acte ha estat acompanyat per l’ornitòleg, Pau Lucio i la responsable de Medi Ambient de Creu Roja Gandia, Liliana Perelló.
Xavi Ródenas ha destacat que “l’any passat vam aconseguir reunir més de 100 persones amb la iniciativa. És una més de les activitats que ha posat en marxa l’actual govern per educar la ciutadania sobre la importància de l’entorn natural i el respecte a la fauna. Són activitats que ens permeten conscienciar els veïns i que tenen un marcat caràcter familiar amb el qual aconseguim dos objectius: educar pel que fa a l’entorn natural i oferir iniciatives dirigides a tots els públics, especialment familiar“.
L’ornitòleg Pau Lucio, va explicar l’activitat que impartirà durant el matí consistent en un alineament científic d’ocells i explicarem les espècies típiques que podem trobar a la zona.
Per la seua banda, Liliana Perelló, ha explicat que paral·lelament a la visita, es realitzarà una recollida de residus a la zona. “No és la primera vegada que realitzem una activitat d’aquest tipus conjuntament amb l’ajuntament. Continuarem fent aquestes iniciatives que ens permeten mantenir l’entorn natural en òptimes condicions“.
D’aquesta manera, a les 9 h del matí tindrà lloc una trobada a la zona de jocs del parc Joan Fuster per eixir en bicicleta fins als ullals de la Perla i l’Estany. Un cop s’arribe al voltant de les 10 h del matí es faran dos grups de persones. Un d’ells farà una visita als ullals de la mà de mestre i biòleg Jesús Villaplana, mentre que l’altre grup participarà en una activitat d’anellament científic amb l’ornitòleg local Pau Lucio.
A les 11.15 h, els grups canviaran d’activitat, d’aquesta manera els dos grups realitzaran dues activitats.
Posteriorment, al voltant de les 12.30 h aquelles persones que estiguen interessades podran gaudir d’una visita guiada per l’Aula de la Natura a un preu simbòlic d’un euro per persona.
Finalment, a les 13.30 h aproximadament, es tornarà amb bicicleta a Gandia.
Es tracta d’una activitat gratuïta i familiar. Per participar no cal inscriure-s’hi. Hi haurà llimonada i taronjada ecològica per als assistents, així com degustació de productes ecològics i de proximitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa