Continuen les activitats de 'A Gandia ... Si te'n passes t'ho perds'

27 octubre 2016 01:00h
gettyimages - alcohol
El pròxim dijous 3 de novembre, la campanya d'informació i conscienciació ""A Gandia ... Si te'n passes t'ho perds" que es porta a terme des del Departament de Salut i Polítiques Saludables de l'Ajuntament de Gandia dirigida a fomentar les conductes responsables en el desenvolupament del temps d'oci per part dels joves de Gandia, portarà a terme una intervenció informativa per als pares i les mares de família que tindrà lloc al Col·legi les Esclaves a les 19.00 h, amb l'objectiu d'incidir sobre els factors de risc i de protecció del consum d'alcohol i altres drogues per part de les i els joves des de l'àmbit familiar.
 
Les xerrades informatives seran impartides per personal de l'ONG Controla Club amb àmplia formació en matèria de drogodependències i joventut, i tenen com a eix principal l'exposició i reflexió sobre aquelles dinàmiques i característiques familiars que ajuden en la protecció del consum d'hora d'alcohol i altres substàncies.
 
En aquest sentit, mitjançant una metodologia participativa es busca el diàleg amb les famílies a fi de proposar una sèrie de guies i consells que servisquen de suport per a una comunicació positiva sobre alcohol i altres drogues amb els i les joves.
 
 
Aquestes xerrades complementen les activitats dutes a terme per als instituts de Secundària, així com les intervencions de mediació social en espais d'oci nocturn, afavorint d'aquesta manera la participació de joves, famílies i centres educatius en la prevenció i reducció de riscos dels consums d'alcohol i altres drogues.
 
L'objectiu principal de la campanya conscienciació "A Gandia ... Si te'n passes t'ho perds" és, d'una banda, augmentar en els joves la percepció del perill produït pel consum d'hora d'alcohol i altres drogues, oferint patrons d'afrontament davant les possibles problemàtiques produïdes per aquests consums i incrementant el desig de mantenir uns hàbits de conducta saludables, i, d'altra banda, generar sentiments cívics i de respecte ambiental de cara a minimitzar els problemes ocasionats pel desenvolupament de l'oci nocturn juvenil, sobretot pel que fa al soroll i les molèsties veïnals.
 
La campanya "A Gandia ... Si te'n passes t'oh perds" continuarà més endavant el seu pla d'activitats mitjançant la realització de noves accions d'intervenció presencial en moments clau del desenvolupament de l'oci ciutadà i juvenil en el qual es produïxen consums de risc, com poden ser les festes nadalenques o les falles. a Europa".

next