Diari La Veu del País Valencià
Gandia posa en marxa la patrulla canina
La regidora delegada de Mediació i Convivència, Àngels Pérez, acompanyada pel regidor responsable de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas han comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar una campanya de control i conscienciació dirigida als propietaris de gossos.
En primer lloc, Àngels Pérez ha destacat que “aquest és un govern que té molt de respecte pels animals com hem demostrat des del minut un de la legislatura. Dins d’aquest respecte, també es troba el civisme i vetllar pel correcte comportament dels propietaris de gossos. Per això posem en marxa una campanya de conscienciació i control adreçada a aquestes persones“.
D’aquesta manera, el pla de treball es basarà en la conscienciació de la necessària col·laboració dels amos de gossos a l’hora de mantenir la ciutat neta. La intenció és acabar amb els comportaments incívics d’algunes persones que no recullen els excrements dels seus animals en la vida pública.
Dins de la idea de ciutat amable que volem, també està que tots els animals porten el seu collar, la corretja, tinguen el corresponent xip d’identificació i estiguen cansats, sobretot els potencialment perillosos que han de ser passejats per persones que els puguen controlar” va declarar la regidora.
Durant els últims dies, ja s’ha començat a controlar diverses zones de la ciutat per part d’agents de la Policia Local vestits de paisà per tal de detectar els mals comportaments. En un primer moment els agents controlaran els animals i en el cas que hi haja irregularitats o mals comportaments s’informarà al propietari de l’animal de les seues obligacions. En cas de persistir en el comportament incívic, els agents multaran al propietari de l’animal.
El regidor Xavi Ródenas ha explicat que “es tracta d’una altra mesura plural i transversal que afecta diversos departaments perquè té incidència en la convivència dels ciutadans i en la neteja de la ciutat. Tenim prop de 14.000 gossos de companyia a Gandia i la mesura pretén resoldre aquest problema. No hi ha solucions màgiques, tot es basa en civisme i que aconseguim que els propietaris d’animals prenguen consciència dels inconvenients que generen a altres veïns quan no recullen els excrements del carrer quan passegen a les seues mascotes” i afegia que “una gran majoria dels propietaris complixen les normes i són molt respectuosos amb el tracte que donen als seus animals però si un 10% dels amos no ho fan, provoquen un problema a la resta de la ciutadania, ja que generen molts excrements“.
Finalment, Pérez ha recordat que “per primera vegada es pren una mesura d’aquest tipus perquè el que volem és una ciutat més amable i neta on tots puguem conviure“.

Comparteix

Icona de pantalla completa