Gandia acull dissabte que ve una marató de donació de sang

8 novembre 2016 01:00h
La regidora Liduvina Gil ha destacat que amb aquestes accions "es contribueix al fet que moltes persones puguen salvar les seues vides" El director del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana espera que se superen el nombre de donacions de l'any passat, que van estar en 220.

 
El Hall de l’Ajuntament de Gandia acollirà el pròxim dissabte, 12 de novembre, una marató de donació de sang. Un equip del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) atendrà als donants voluntaris en horari de 9.30 a 13.30 hores i de 16.30 a 20 hores.
 
La regidora de Salut Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha donat les gràcies al CTCV, així com als professionals sanitaris que estaran atenent als donants durant tot el dia. “Esperem superar el nombre de donants de l’any passat, ja que amb esta marató de donació es contribueix al fet que moltes persones puguen salvar les seues vides. Es tracta d’una acció solidària que no costa res i que dura molt poc temps”, ha destacat Gil, qui ha incidit amb què “amb aquestes maratons es garanteix l’abastiment i el bon ús de la sang, de la qual és garant el Centre de Transfusió”.
 
 
Per la seua banda, el cap de servei del CTCV, Roberto Roig, ha indicat que les grans ciutats, com Gandia, tenen la possibilitat de portar a terme activitats d’aquest tipus. “Fa falta sang cada dia. Sobretot ara que ve el mes de desembre, amb el pont de la Puríssima i el Nadal, on els malalts no tindran festa i els hospitals continuaran amb les seues tasques diàries. Per això, l’abastiment ha d’estar assegurat”, ha remarcat Roig.
 
L’any passat es van recollir 220 unitats de sang. “Ens agradaria que el pròxim dissabte Gandia encara fóra més solidària, i ens desbordàrem acabant-se les borses, els tubs, els entrepans...”, ha assenyalat el responsable del CTCV.
 
Els únics requisits per a participar en aquesta marató de donació de sang són tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i comptar amb un estat de salut normal. Les dones poden efectuar tres donacions a l’any, mentre que els homes poden donar sang quatre vegades anualment.


 
next