Diari La Veu del País Valencià
Gandia acull la quarta edició del cicle ‘Bocados de Cine’
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha presentat aquest matí la quarta edició del cicle “Bocados de Cine”. Durant la roda de premsa ha estat acompanyada pel regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz; la subdirectora de Turisme del Campus de Gandia de la UPV, Lola Teruel; i el cuiner i propietari del restaurant Saborearte, Carlos Gámez.
Bocados de Cine‘ són unes jornades que unixen cinema i gastronomia. Una experiència on participen especialistes en narrativa audiovisual i experts cuiners. Els especialistes en cinema analitzen les obres i ajuden a disseccionar la pel·lícula: el seu guió, la seua tècnica cinematogràfica, els personatges i la seua relació amb el món gastronòmic representat. Les pel·lícules seleccionades mostren moments en què un plat, un ingredient, una recepta, una beguda o una tècnica de cuina són protagonistes. En acabar aquesta primera part, els participants assaborixen i degusten un menú construït amb les escenes vistes completant el recorregut de la pantalla al plat.
Es tracta d’una iniciativa que permet oferir noves ofertes turístiques que unixen cultura, gastronomia, esports o naturalesa i que desestacionalitzen el turisme durant la temporada baixa a més de promocionar els cuiners locals.
Referent a això Diana Morant ha destacat “l’excepcional oferta gastronòmica de la nostra ciutat. Després de quatre edicions ja compta amb un públic fidel. L’Ajuntament de Gandia ha col·laborat oferint la cobertura de la part cinematogràfica al Teatre Serrano. Gràcies a això, gaudirem de tres pel·lícules i tres experiències gastronòmiques. Quan el Campus ens va demanar col·laboració no vam poder negar-nos, ja que les activitats culturals i gastronòmiques com aquesta són elements fonamentals que encaixen en el model de ciutat i turisme pel qual estem apostant per dinamitzar el sector. Vull agrair a la Universitat la seua aportació a la ciutat i la seua estreta col·laboració en projectes com el Comunica 2.0 o Cortoons, i en aquesta línia esperem continuar oferint a la ciutadania noves oportunitats que nasquen del coneixement”.
Lola Teruel va voler agrair en primer lloc la col·laboració del consistori que té com a objectiu apropar la cultura gastronòmica i cinematogràfica al públic en general. “Qualsevol persona que vullga participar es pot inscriure en www.bocadosdecine.com. És un projecte que va començar sent una idea i que ara ja està sent copiat per altres municipis. Tenim l’obligació traslladar el coneixement que es genera a la població per enriquir l’entorn amb noves modalitats turístiques”.
Per a la primera de les edicions que se celebrarà el pròxim 17 de novembre, es comptarà amb la presència de Luis Tormo, coordinador de producte turístic de l’Agència Valenciana de Turisme.
Finalment, Carlos Gámez ha volgut convidar a la ciutadania en general a participar en les jornades. “Per a nosaltres és una oportunitat que volem agrair a la Universitat i l’Ajuntament. El que intentem fer és una anàlisi de la pel·lícula per recrear els plats d’una manera el més fidel possible tot i que en altres ocasions deixem volar la imaginació i vam crear nous plats basant-nos en els del film”.
Els interessats a participar la iniciativa gastronòmica han de fer una inscripció prèvia a www.bocadosdecine.com abans de divendres que, mentre que les projeccions de les pel·lícules tenen entrada gratuïta.

Comparteix

Icona de pantalla completa