Diari La Veu del País Valencià
Gandia organitza la XX edició de l’Homenatge a la Paraula
El CEIC Alfons el Vell i l’Ajuntament de Gandia han organitzat la XX edició de l’Homenatge a la Paraula, que enguany retrà tribut a les dones escriptores que han estat silenciades al llarg de la història.
El regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, i Vicenta Llorca en representació del CEIC Alfons el Vell, han comparegut en roda de premsa per explicar les activitats previstes que s’emmarquen dins de la Setmana Literària.
Joan Muñoz ha declarat que “és un acte que ja s’ha convertit en una tradició. La representació teatral titulada “La cara oculta de la Lluna” tindrà lloc el pròxim 20 de novembre a les 19.30 hores. Els assistents hauran d’abonar 5 € per presenciar l’obra i rebran el llibre “Silenciades” editat pel CEIC Alfons el Vell i coordinat per Vicenta Llorca, que ha servit de base per a realitzar l’obra teatral dirigida per Ruth Palonés”.
Amb l’entrada simbòlica de només 5 euros els assistents seran obsequiats amb un exemplar del llibre “Silenciades”, coordinat per l’escriptora Vicenta Llorca, en el qual han col·laborat escriptors / es i il·lustradors / es de la Safor i de tot el País Valencià per reconéixer la trajectòria literària d’algunes de les dones escriptores més significatives de la literatura universal.
La venda d’entrades s’iniciarà el pròxim divendres el la seu del CEIC Alfons el Vell i el mateix dia de la representació al teatre Serrano a partir de les 18 hores.
Vicenta Llorca, ha incidit que “l’espectacle neix arran del llibre que vam publicar de manera anual. El llibre “Silenciades” vol donar veu a les dones maltractades, les que patixen i que no han tingut veu en la literatura. Hem recollit textos des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat. Dones que en alguns casos van haver de preguntar en nom del seu marit. En total la publicació recull textos de 18 escriptores sobre els quals Ruth Palonés ha generat l’espectacle teatral” i afegia que “vull agrair la col·laboració desinteressada dels escriptors i escriptores i els il·lustradors i il·lustradors que han fet possible el llibre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa