Diari La Veu del País Valencià
Gandia inicia els actes festius en honor a Sant Nicolau
El president de la Junta de Districte del Grau i la platja, Miguel Ángel Picornell ha comparegut en roda de premsa al costat de Joan García Escrivà, Clavariet de les festes; la Padrina, Lolín Giménez Bataller i el president de la Confraria del Grau, Pedro Villaescusa.
Referent a això Picornell ha explicat que “són moltes les activitats festives que es realitzen al llarg de l’any en el Grau. Tenim les festes d’estiu que són les de la Mare de Déu Blanqueta i la Mare de Déu del Carme i les que hui presentem, que són les d’hivern i estan dedicades al seu patró Sant Nicolau. El dia gran és el 6 de desembre però les activitats comencen ja aquest dissabte amb el tradicional Pregó”.
Pedro Villaescusa, va desgranar el programa d’activitats que comencen el 19 de novembre. En primer lloc, ha agraït la col·laboració del consistori per realitzar els diversos actes programats entre els quals ha destacat les tres caminades que es realitzaran els dies 28, 29 i 30 de novembre. Unes caminades que tenen un caràcter solidari, ja que els participants aporten aliments no peribles per destinar-lo a col·lectius o associacions que treballen amb els més necessitats. Pel que fa al dia gran de les festes, el 6 de desembre, va destacar que “començarem a les 8 del matí. Posteriorment tindrem una cercavila, la missa en honor al Patró i el dinar de germanor. Finalment, a partir de les 19.30 hores tindrà lloc la processó en honor al Patró”.
Per la seua banda, Joan García Escrivà, es va mostrar molt il·lusionat i orgullós de ser el Clavariet de Sant Nicolau. “Podré representar a tots els xiquets i xiquetes en la festa del nostre patró. Vull convidar els més menuts perquè participen en els actes que s’han programat per a nosaltres el diumenge 4 de desembre“.
Finalment, Lolín Giménez Bataller, ha afirmat sentir-se “molt contenta i orgullosa de ser aquest any la Padrina. Vull convidar a tots perquè gaudisquen de les caminades i del dia gran en honor al nostre patró. Serà un dia molt especial i esperem que el temps ens acompanye“.

Comparteix

Icona de pantalla completa