Gandia publica en paper la Carta de Serveis

30 novembre 2016 01:00h
El regidor delegat d'Administració, Modernització i Govern obert, Jose Manuel Prieto, ha presentat aquest matí la Carta de Serveis del consistori gandià.
 
El document va ser aprovat en Junta de Govern el passat mes de gener i va suposar, segons ha afirmat el regidor responsable, "un repte perquè no era únicament un llistat de serveis que el consistori oferix. Aquests serveis anaven units a un compromís de qualitat, celeritat i d'eficàcia per part d'aquesta corporació i dels tècnics municipals. A la carta no només apareixen els serveis sinó que també apareixen els compromisos i els indicadors que ens permeten saber si els serveis s'estan realitzant o no d'acord als compromisos adquirits" i afegia que "suposa un continu examen del nostre funcionament com a corporació al mateix temps que s'aporta informació de servei d'on i com realitzar una queixa si no es complix el compromís. De moment, són poques les queixes que hem rebut".
 
Un fullet informatiu del qual s'han editat 4.000 còpies i que serà repartit en centres socials i edificis municipals a més d'estar al web municipal per tal que el ciutadà la puga analitzar per conéixer els compromisos de qualitat. "Amb aquesta mesura, pretenem donar la màxima difusió de la carta a un sector de població que no accedix a les tecnologies de la informació", va declarar Prieto.
 
 
Així les coses, s'aconseguixen simplificar els procediments i la documentació per als ciutadans amb el consegüent estalvi de costos de temps i diners per a la ciutadania i l'administració, a més d'implantar estàndards de qualitat per al consistori. "Tenim l'objectiu de convertir-nos en una administració irreprotxable, que responga en temps i forma d'acord amb ítems de qualitat. Amb aquesta mesura ens tornem a convertir en una administració a l'avantguarda de la qualitat i la relació amb la ciutadania".
 
El regidor també ha informat que la carta de serveis de Gandia ha estat auditada per la Diputació de València per a analitzar el nivell de compliment dels objectius. Durant el procés es van reelaborar alguns aspectes i fins i tot en algun departament es van ampliar els objectius inicialment plantejats.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next