Diari La Veu del País Valencià
Gandia vén a Fitur que és ciutat turística els 365 dies de l’any
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la tècnica de Turisme, Olatz Megía, han explicat aquest matí en roda de premsa que la capital de la Safor vendrà a Fitur (Fira Internacional de Turisme) que Gandia és “una ciutat turística els 365 dies de lany”. L’edició es desenvoluparà a Madrid des de dimecres 18 de gener fins dissabte 21 de gener. En la Mesa de Turisme Ampliada de dilluns per la vesprada, la màxima autoritat municipal ja va presentar davant els seus components tots els detalls de la pròxima edició de Fitur. És en aquest foro on es decideixen tots els assumptes relacionats amb el turisme.
Gandia se’n va a l’aparador turístic més internacional amb un model de continuïtat respecte l’any passat. Estarà ubicada al pavelló 7 sota el paraigua ‘València Turisme’ de la Diputació de València, en un lloc molt destacat i amb una imatge pròpia. Ha editat fullets que informen sobre allotjaments, platges, horaris de visites a monuments, gastronomia, etcètera. Es tracta de fullets d’activitats i esdeveniments de tot allò que passa a Gandia els 365 dies. Així mateix, s’exhibiran els calendaris ‘Gandia, ciutat esportiva tot l’any’.
Respecte a les activitats en Fitur, hi haurà reunions amb touroperadors, no sols amb els tècnics de Turisme sinó també amb els professionals del sector; un show cooking de Fideuà de Gandia; o l’espectacle ‘Gandia 365 dies’ en la Plaça Central de l’estand de la Comunitat Valenciana, segons va explicar la tècnica Olatz Megía. Es tracta d’una representació teatral organitzada pel Palau Ducal, en col.laboració amb les Falles i la Setmana Santa, i on personatges típics i històrics com Sant Francesc de Borja, Maria Enríquez o el Tio de la Porra parlen sobre les bondats de Gandia. El dissabte acudiran els representants de la societat civil de Gandia i els portaveus polítics.
“Anem a vendre que Gandia no sols és una destinació turística de sol i platja: atresorem moltíssims espais emblemàtics que la dignifiquen. Gandia és història, patrimoni, cultura, gastronomia, comerç, educació, Universitat, medi natural, festa, tradicions… És mar i muntanya, camp i ciutat. Gandia és sinònim de literatura, bressol dels Clàssics més reconeguts del Segle d’Or de les lletres valencianes: Ausiàs March, Joanot Martorell i Joan Roís de Corella. Esta és la ciutat que ens enorgulleix i ens prestigia”, va comentar Diana Morant.
Gandia, segons l’alcaldessa, representa “eixa diversitat de productes únics i identitaris que podem oferir amb orgull a tot el món”. Per això “a Gandia hem apostat, de manera decidida i sempre amb la col.laboració del sector turístic, per un model turístic concret i definit, que ofereix un producte especialment treballat per a un públic familiar, per a la pràctica de l’esport i amb els complements del nostre ric patrimoni cultural, gastronòmic, històric i mediambiental”.
Però el govern de Gandia tampoc s’oblida de l’oci. Tal com es va abordar ahir a la Mesa de Turisme, dues empreses han presentat ofertes a l’Ajuntament de Gandia per a traure concerts que des del govern consideren “viables”:
-Un Festival de Música rock (Pirata Rock) els dies 20, 21 i 22 de juliol al polígon Benieto.
-Un cicle de 6 concerts al pàrquing del Port la primera quinzena d’agost. (L’Ajuntament haurà de pagar una tasa de entre 9.000 i 10.000 euros a l’Autoritat Portuaria per ocupar el port. I en els dos casos, haurà d’abonar les despeses de seguretat i serveis sanitaris).
La Mesa de Turisme, que és qui prén les decissions, va donar el vist-i-plau al cicle de concerts mentre que el Festival de Rock es seguirà estudiant davant les dubtes que van mostrar des d’Asemthsa.
“El govern, conscient de la importància que per al turisme de la nostra ciutat té una oferta de música i oci, des del departament de Turisme vam iniciar converses amb empreses interessades a celebrar concerts a Gandia. Les tres premisses segueixen sent que el consistori no sufrague els concerts, que l’oferta s’adapte a un espai legalment habilitat per a la celebració d’espectacles musicals, i que compte amb el consens del sector turístic”.
En este punt, Morant va deixar clar que sí, el govern recupera els concerts en estiu, però amb una gran diferència amb la gestió del govern del PP. “Ells ens deien que eren a ‘cost zero’, però ens mentíen. Els concerts de Tom Jones i Julio Iglesias, per exemple, van costar 500.000 euros”.
Però, segons l’alcaldessa, no sols s’està treballant per a l’estiu com diu el PP sinó també per desestacionalitzar la platja. “Estem finalitzant el Palau de Congressos de la plaça Baladre, que ens servirá no sols per a impulsar el turisme de congressos sinó també per fer altres activitats dinamitzadores d’aquesta zona de la platja, tant a l’estiu com a la resta de l’any. A més a més, també estem treballant el turisme esportiu i estem tractant de traure equips que realitzen a Gandia les seues pretemporades amb la col.laboració del sector privat.
La Mesa de Turisme també va abordar la reactivació dels Patronat de Turisme. Es crearan tres grups de treball: gastronòmic, familiar i esportiu. Morant va recordar que Gandia ha enregistrat la millor xifra d’ocupació hotelera de la Comunitat Valenciana, durant les quinzenes de juliol y agost, segons l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec) “i volem repetir el rècord enguany”.

Comparteix

Icona de pantalla completa