Diari La Veu del País Valencià
Músics de Llíria estrenaran la Novena Simfonia de Beethoven

Francesc Colomer i Manolo Civera han presentat el concert extraordinari que se celebrarà el 4 de juny a la Llotja de València

El CdT de València ha acollit hui la presentació del concert ‘Simfonia Núm. 9 de Beethoven’ que tindrà lloc el pròxim 4 de juny a la Llotja de València amb motiu de les activitats que s’estan organitzant per a promoure la Ruta de la Seda. L’acte ha comptat amb la participació del secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó, i el subdirector de Turismo Valencia, Joan Carles Cambrils.

La Generalitat, la Diputació i els ajuntaments de València i Llíria participen en este projecte cultural en una col·laboració que Francesc Colomer ha resumit de la manera següent: “Per separat pot ser que no siguem ningú, però junts som imparables”.

Esta actuació extraordinària suposarà l’estrena mundial de la transcripció de la Novena Simfonia de Beethoven per a solistes, cor i orquestra de vents realitzada pel músic de Llíria Juan Vicente Mas Quiles, que també ha assistit a la presentació junt amb el director de l’Orfeó Universitari de València, Francesc Valldecabres.

L’Ajuntament edetà ha reunit de manera especial per a este concert a músics professionals de les distintes bandes de la localitat que estaran dirigits pel també reconegut director del municipi, Manuel Galduf. Junt amb ells interpretaran l’obra l’Orfeó Universitari de València, el tenor Albert Montserrat, el baríton José Antonio López, la mezzosoprano Marina Rodríguez-Cusí i la soprano Isabel Monar.

5 de juny a Llíria

El concert ‘Simfonia Núm. 9 de Beethoven’ es tornarà a oferir el diumenge 5 de juny a les 20.00 hores a l’església de l’Assumpció de Llíria.

L’alcalde Manolo Civera ha assegurat que esta doble cita “es tracta d’un esdeveniment cultural únic que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de distintes administracions públiques i la implicació dels excel·lents músics de la nostra ciutat”.

“Esta iniciativa servix per promocionar la Ruta de la Seda però la seua importància contribuïx a projectar una vegada més la marca ‘Llíria, Ciutat de la Música’ i oferix a tots els valencians i valencians un concert excepcional des d’una nova aportació al llenguatge universal de la música”.

Així, els espectadors podran disfrutar d’esta transcripció de Mas Quiles de la Simfonia Núm. 9 en re menor, op. 125, coneguda també com “Coral” i última simfonia completa del compositor alemany Ludwig van Beethoven. És una de les obres més transcendentals, importants i populars de la música i l’art. El seu últim moviment és un final coral sorprenentment inusual en la seua època que s’ha convertit en símbol de la llibertat i que va ser adoptat com l’Himne Europeu.

Comparteix

Icona de pantalla completa