Diari La Veu del País Valencià
L’oposició tem que l’assignatura barrege el cant d’estil amb els bous al carrer
EFE / València

Els representants de l’oposició han aprofitat el debat de l’àrea d’Educació per a mostrar els seus dubtes sobre una assignatura que per al socialista Juan Soto s’anuncia després de l’eliminació de la matèria Educació per a la Ciutadania i de la “execució i eliminació en directe” de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

Soto ha afirmat que caldrà estar “molt atent” als continguts d’aquesta assignatura perquè, segons ha dit, “barrejar el cant d’estil amb els ‘bous al carrer’ em sembla com menys desafortunat, quan no una autèntica aberració en termes culturals i de cultura popular”.

“Res que oposar al fet que es conega i difonga el que són les nostres tradicions i cultura popular, però cultura relacionada amb incrementar el nivell cívic de la societat, no per a empetitir, embrutir i degradar la nostra societat”, ha reclamat.

La popular Rosa María Barrieras ha defensat que tant els ‘bous al carrer’ com el Misteri d’Elx formen part de la cultura valenciana i ha assegurat que l’assignatura “serà consensuada”, igual que ho va sesr el plurilingüisme”, perquè els alumnes coneguen “les meravelles que tenim a la Comunitat”.

Josep Maria Pañella (Compromís) ha replicat que “ningú va voler el plurilingüisme i va ser introduït amb calçador, com amb calçador es posarà una assignatura que començarà amb els ibers que parlaven valencià i segurament faran una gramàtica nova i faran classes d’anellar bous al pati del col·legi”.

La diputada del PP ha assegurat que entre tots es pot fer una assignatura “molt bona i molt bonica”, i ha assenyalat que com a punt primordial és necessari que es “posen tots d’acord”.

En matèria de cultura, hi ha hagut unanimitat per a aprovar tres esmenes d’EU de forma directa que no afigen canvis substancials ni modifiquen partides, i altres huit a través d’aproximacions, principalment dirigides a potenciar una programació cultural estable al País Valencià i, especialment, en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa