Diari La Veu del País Valencià
Morera: “Darrere de l’anunci de Bankia s’amaga un gran ‘pelotazo’
RedactaVeu / València

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que darrere de l’anunci fet per Bankia, “s’amaga una gran maniobra, un gran ‘pelotazo’, perquè el que podrien fer és una cessió de crèdit, que és una venda encoberta en tota regla, perquè si la Fundació no paga el venciment, qui tinga la cessió es farà amb les accions i amb el poder del club, de la societat civil més important de la ciutat de València. A més hi ha rumors d’una empresa vinculada a un excàrrec que treballava amb Rodrigo Rato”.

Morera ha advertit que si això passara, “eixe tercer actor que pot entrar, s’aprofitaria de les requalificacions que ja s’han fet als terrenys de Paterna, del vell Mestalla i també del nou Mestalla, que no oblidem que està en terrenys dotacionals de propietat municipal. Per tant, si pensen que el possible comprador i Bankia faran un gran negoci a costa del València, perquè el Consell no s’ha atrevit a pressionar ni a posar en marxa els mecanismes administratius adients, ja anunciem que tot aquest tema pot acabar en l’Audiència Nacional i asseguts al mateix banc el Consell, Bankia i qui hagen buscat de comprador del València”.

El portaveu de la coalició considera que una entitat bancària com Bankia, que ha rebut tants milions d’ajudes públiques, “no pot fer el que vol fer amb el València i qui és el gran culpable d’aquesta situació, que és el PP, primer amb Camps i ara amb Fabra, el que ha de fer és buscar solucions i donar garanties per al futur d’un club al qual estan lligats sentimentalment milers de valencianes i valencians. Que els culpables d’aquesta situació que es donen per advertits perquè posarem en coneixement de la justícia totes les irregularitats que s’han fet i les que volen fer”.

Per la seua banda, la síndica d’EU, Marga Sanz, ha assegurat que “estem davant les conseqüències d’una política de balafiament que han exercit els directius en aquests últims anys al capdavant del VCF”.

En perill els diners dels valencians

Aquesta política de “balafiament, ha continuat la síndica, ha estat avalada per la mateixa administració, per tant posant en perill els diners dels valencians, quan cal recordar que el VCF és un club emblemàtic però és un club privat. Camps en el seu moment va emparar el finançament i el suport financer per part dels poders públics als clubs privats valencians, especialment del VCF.

Segons Sanz, “ara el VCF té un problema fonamental, al que cal cercar una solució urgent, però que ha d’eixir dels seus socis i directius, que són els qui han d’assumir el balafiament d’èpoques passades”.

“El que en aquests moments no pot fer el Consell és tancar RTVV perquè assegura que no és possible finançar-la, i executar un aval que en el seu moment es va subscriure. Açò no seria acceptable ni per Esquerra Unida, ni sobretot, per la nostra pròpia societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa