Diari La Veu del País Valencià
Joan Tardà: “RTVV tornarà i el PP pagarà car per tot el mal que ha fet”
RedactaVeu / Madrid

El diputat d’Esquerra Republicana, Joan Tardà, va denunciar ahir el tancament de Radiotelevisió Valenciana al Congrés dels Diputats. Durant la defensa de la proposició no de llei impulsada per la Unió de Periodistes Valencians i el Comitè d’Empresa de RTVV, Tardà va defensar la recuperació de la radiotelevisió pública de tots els valencians i les valencianes i va criticar durament la mesura del govern Fabra. Per a Tardà “RTVV tornarà. Els valencians i les valencianes han patit molt però mai s’han rendit. No dubten vostés (al PP) que tard o d’hora pagaran molt car tot el mal que han fet”.

Per a Tardà, “des de la misèria del PP, han soterrat 24 anys de televisió pública per als valencians. Aquesta acció respon a 4 realitats que tard o d’hora pagaran molt cares. L’argument econòmic no ens serveix, la decisió de tancar RTVV respon a una mesura ideològica: privatitzar i recentralitzar. Aquest tancament culmina el procés que va iniciar Zaplana permetent un deute milionari mentre es deteriorava un servei públic a colp de manipulació i continguts de baixa qualitat”.

Per al dirigent republicà “el tancament respon a una segona realitat. El PP viu instal·lat en la cultura de la corrupció i ha usat RTVV per enriquir empreses afins al PP, tertulians d’ultradreta, clubs esportius i fins i tot l’exdirector General, Pedro García està imputat dins la trama Gürtel per la cobertura de la visita del Papa, però encara són capaços de culpar els treballadors i els sindicats del tancament de RTVV i d’un deute de 1300 milions que en cap cas corresponen a costos laborals”.

Pel que fa a la tercera realitat, Tardà ha denunciat que “per al PP, el País Valencià és una colònia econòmica, cultural i lingüística. Una colònia a exprimir sistemàticament i un laboratori per a provar les seues polítiques neoliberals. I si han de sacrificar el País Valencià, doncs el sacrifiquen”. ha reblat. “La decisió de tancar una radiotelevisió, i deixar 1600 treballadors al carrer afecta, a més, actors, dobladors, productores i un seguit d’empreses que tenien RTVV com a referent. El seu tancament suposa la destrucció del sector audiovisual valencià i la pèrdua de 4.000 llocs de treball. I això està ben allunyat del creixement econòmic”, ha afegit

Finalment, Tardà ha denunciat que “el PP alimenta una dreta valenciana que sent un veritable autoodi cap a la seua terra. ¿Volen un major exemple d’autoodi que una decisió presa per un President de la Generalitat que ni tant sols té la voluntat de parlar la llengua del País Valencià? Autoodi és també executar un tancament que atempta contra la llengua pròpia a la qual deixen, conjuntament amb la prohibició de les emissions de TV3 al País Valencià, encara més indefensa davant el procés de minorització i substitució lingüística en favor de la llengua espanyola. Aquesta és la Espanya, gran, lliure i castellana que vostés enyoren i que per desgràcia van recuperant”, ha sentenciat.

>

Joan Tardà : #RTVV tornarà i el PP pagarà molt car el mal que ha fet

Comparteix

Icona de pantalla completa