Diari La Veu del País Valencià
Jaume Pérez Montaner guanya el Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés
Redactaveu / Burjassot

El XIV Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés de Burjassot ja té guanyador. Es tracta de l’alacantí Jaume Pérez Montaner, l’obra del qual presentada al certamen, La casa buida, ha merescut ser la guanyadora, després d’haver-la escollit el jurat d’entre 41 treballs presentats. El jurat, conformat per Esperança Camps Barber, Vicent Berenguer Micó i Rubén Luzón Díaz, després d’haver llegit, estudiat i valorat l’obra de Montaner, ha coincidit a destacar que La casa buida “mostra un domini de la forma poètica i de la mètrica que articula, amb to serè, una reflexió lúcida i madura sobre diverses facetes de l’existència humana”.

Jaume Pérez Montaner (L’Alfàs del Pi, 1938) és poeta i assagista. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i ha sigut professor en diverses universitats dels Estats Units. Actualment, exerceix de professor de Literatura a la Universitat de València. D’entre els seus llibres de poesia destaquen les antologies Màscares (1992), Fronteres (1994), llibre amb el qual va guanyar, per primera vegada, el premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot i L’oblit (1996). Com a assagista, Montaner és un dels màxims especialistes en l’obra de Vicent Andrés Estellés, sobre la qual ha publicat antologies, estudis i edicions crítiques. També són de destacar els seus estudis sobre Ausiàs March, Joan Brossa i Joan Fuster.

Per la seua banda, el VII Premi de Narrativa Científica de la Universitat de València- Estudi General ha sigut declarat desert, per part del jurat conformat per Fernando Sapiña Navarro, Aurelio Beltrán Porter i José Antonio Gordillo Martorell. Els membres del jurat han acordat, per unanimitat, que cap de les dues obres presentades al certamen, presentaven la qualitat mínima per a ser publicades.

Comparteix

Icona de pantalla completa