Diari La Veu del País Valencià
Que els centres públics puguen escollir si avancen els exàmens de setembre
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha reclamat, en la taula sectorial, que els centres públics de Secundària, les escoles d’idiomes i els conservatoris puguen decidir si avancen els exàmens de setembre a juliol. El decret imposat per Conselleria d’Educació contempla que els claustres dels centres concertats determinaran si anticipen les proves de recuperació. Per contra, el decret no permet elecció als públics.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha plantejat, literalment, que la possibilitat de la voluntarietat del canvi en la concertada s’estenga a la pública. El sindicat considera il·lògic que els claustres dels centres públics no puguen votar si accepten o no l’avançament i que els vinga imposat per Conselleria d’Educació.

CSI-F, a més, ha reiterat en taula sectorial que la major part de la comunitat educativa, i més en concret sindicats i pares, està en contra d’aquest avançament d’exàmens que no obeeix a cap criteri acadèmic i que impedeix la bona organització dels centres al setembre.

En la mateixa reunió amb l’administració el sindicat ha preguntat per l’assignatura de cultura valenciana anunciada per la consellera d’Educació aquesta mateixa setmana. Des de Conselleria han respost que se situarà en el marc de la llibertat curricular autonòmica que estableix la LOMQE. També que informaran els sindicats quan li donen forma.

STEPV demana la retirada de la proposta d’avançament de les proves de setembre

STEPV n’ha demanat la retirada pels motius següents: agreuja les condicions laborals del professorat; negociem sense conéixer l’informe que, segons Conselleria, justifica aquesta mesura (informe que STEPV va sol·licitar abans de l’estiu i que Conselleria es va comprometre a fer arribar); no s’està negociant juntament amb el calendari escolar com el Sindicat va demanar en la mesa tècnica de la setmana passada (recordem que aquesta proposta va lligada a l’avançament del curs a l’1 de setembre en primària i secundària).

STEPV ha afegit les dificultats per a negociar amb l’administració qualsevol tema mentre estiga en marxa l’expedient al col·legi de Xàtiva arran de la visita del president Fabra a la ciutat, que el Sindicat ha exigit que s’arxive. El Director General de Personal ha replicat, entre altres coses, que l’expedient és un procediment ‘normal’ per a ‘saber com funciona l’administració ella mateixa perquè s’han gravat i fet públiques unes imatges d’uns alumnes en horari lectiu’. En el moment que el representant de STEPV prenia la paraula per a contestar, el Director General li l’ha retirat perquè ha considerat que els torns d’intervenció ja s’havien esgotat.

Per al Sindicat, aquest gest de retirar la paraula a un representant sindical, posa de manifest el caràcter polític de l’expedient que no busca altra cosa que crear por entre el professorat i els equips directius dels centres docents, per evitar qualsevol protesta a la seua gestió i no respon a una qüestió purament tècnica i rutinària com intenten aparentar.

Comparteix

Icona de pantalla completa