Diari La Veu del País Valencià
Olocau del Rei cerca família amb tres fills per a salvar el col·legi
EFE / Castelló de la Plana

La localitat d’Olocau pertany a la comarca de Els Ports, al nord de Castelló, i té amb aproximadament 130 habitants.

El seu col·legi, dependent del Col·legi Rural Agrupat (CRA) Els Ports, compta en l’actualitat amb set alumnes i si el pròxim curs no s’incorporen tres nous estudiants ‘haurà de tancar les seues portes, i açò és alguna cosa que no volem que ocórrega’, ha explicat el seu alcalde, Vicente Royo.

Els xiquets haurien de desplaçar-se en aquest cas fins als centres escolars de Forcall, a 20 quilòmetres d’Olocau, o a Morella, a 30 quilòmetres, lamenta Royo.

Per a evitar el tancament de l’aulari, l’Ajuntament ha decidit posar a la disposició de les famílies interessades a instal·lar-se en la població, i que tinguen tres fills en Infantil o Primària, ‘una casa gratuïta i totalment equipada’, ha explicat el primer edil.

Al costat del ‘requisit’ de família nombrosa, el Consistori exigeix també per a cedir l’allotjament que els nous inquilins ‘justifiquen l’existència d’ingressos, bé presentant un contracte de treball o bé acreditant que reben prestació per desocupació durant un període mínim d’un any i mig”, segons recull l’anunci.



L’oferta es va llançar el passat 21 de novembre i, de moment, no ha tingut resposta, segons confirma l’alcalde. ‘De totes maneres, no ens rendim, i d’alguna manera o una altra aconseguirem salvar el col·legi’, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa