Unitat i treball compartit per a rescatar la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Alcaldes d’Agullent, d’Albaida, Muro i Agres a més dels portaveus de Compromís de Xàtiva, Ontinyent i Alcoi parlen en una taula rodona sobre el tren
12 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

En la cita, on estaven representades les comarques centrals, l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera, s'ha analitzat la situació de la línia fèrria que vertebra aquestes comarques.

La cita ha estat al restaurant Escuela de Calor, on després de compartir una jornada de treball i haver dinat junts, s’ha debatut sobre la situació del tren i del seguiment i tractament que se li està donant tant per la societat, com pels partits polítics.

Han participat l’alcalde de Muro, Rafel Climent; el d’Agres, Josep Manel Francés; el d’Agullent, Jesús Pla; i el d’Albaida, Josep Albert; a més dels portaveus de Xàtiva, Cristina Suñer; el d’Alcoi, David Abad; el d’Ontinyent, Josep Francés; i el de la Vall d’Albaida, Joan Gilabert.

Els alcaldes i regidors de Compromís, han volgut denunciar per una banda, la situació de precarietat que pateix la línia, amb la reducció d’inversions, la falta de control dels viatgers i la falta de voluntat política per impulsar un tren per a treballadors que puguen anar a València, Alcoi, Ontinyent, etc. fent servir el tren i d’estudiants amb horaris adients sobre tot dilluns i divendres, a més del turisme amb millora d’instal·lacions i d’horaris pel cap de setmana, donada l’oferta turística que poden oferir les nostres comarques.

Per altra banda, han denunciat l’actitud del PP per no participar en cap de les activitats i comissions proposades pels ajuntaments i per les plataformes cíviques i la del PSPV, de voler rendibilitzar, mediàticament i electoralment la problemàtica del tren, així com capitalitzar les reivindicacions que són i seran de tots, utilitzant a la resta d’alcaldes i regidors i deixant de costat a la resta de partits de les comarques centrals als mitjans de comunicació.

Per acabar, han anunciat que han presentat esmenes tant als pressupostos de la Generalitat Valenciana, com als de l’Estat espanyol demanant més inversions, així com preguntes parlamentaries mitjançant el diputat de Compromís en el Congrés dels diputats, Joan Baldoví, i que esperen que aquesta línia no siga una desfeta més dels governs del PP, com ja ho han sigut la banca valenciana, la radio televisió valenciana i el València Club de Futbol.

next