Diari La Veu del País Valencià
Levantina de Seguridad, el negoci de seguretat privada de la ultradreta
La Marea / Antonio Maestre

En concret, la nova llei permetrà patrullar, detenir i identificar a supòsits delinqüents en carrers, de zones comercials, polígons industrials i urbanitzacions. A més de participar en labors de vigilància perimetrals en recintes carceraris i centres d’internament d’estrangers. Així resa un dels articles de la llei.

En relació amb l’objecte de la seua protecció o de la seua actuació, detenir i posar immediatament a la disposició dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat competents els delinqüents així com els instruments, efectes i proves dels delictes, així com denunciar els infractors en matèria d’infraccions administratives. No podran procedir a l’interrogatori d’aquells, si bé no es considerarà com a tal l’esbrinament, comprovació o anotació de les seues dades personals per a la seua comunicació a les autoritats.

Un dels grans beneficiats per la llei de seguretat privada que el PP ha aprovat amb el suport de CiU i PNB és l’extrema dreta valenciana, sobretot el partit ultra Espanya 2000.

Levantina de Seguridad és una empresa de seguretat privada de la qual José Luis Roberto, president del partit d’extrema dreta Espanya 2000, és copropietari des de fa molts anys.

El vincle entre aquesta empresa de seguretat -que ara podrà patrullar, identificar i detenir- amb el partit ultra i amb l’associació ANELA de clubs d’alternació és íntima. Jose Luis Roberto, és un històric de l’extrema dreta, detingut durant la transició per posar dues bombes en un acte independentista. Vinculat en el seu moment però mai condemnat per finançar i donar suport a Acció Radical i Front Antisistema, grups violents d’extrema dreta.

L’Associació Patronal Valenciana de Seguretat i Serveis, acull a tots els membres de la seguretat privada del País Valencià. Un dels membres de la APVSS, de la qual també és membre Jose Luis Roberto, és José Antonio Ocio Albiñana, Secretari General d’Espanya 2000, associat a la patronal valenciana de seguretat privada com a membre de l’empresa de seguretat Roberto Ramón.

Levantina de Seguridad explica entre els seus vigilants amb multitud de membres que formen o han format part del partit ultra Espanya 2000. Segons consta en la pàgina web de l’empresa Levantina de Seguridad, José Cercos, és el director d’inspectors de l’empresa.

A més, Cercos és membre del Consell Nacional d’Espanya 2000. Però no és l’únic. Ramón Barnes i David Tejedor, que anaren candidats al Senat per València l’any 2011 són vigilants de seguretat de l’empresa Levantina, condecorats per l’administració.

Altres membres d’Espanya 2000 treballant en l’empresa Levantina de Seguridad són Ricardo Bartolomé Martínez, que es va presentar en 2004 en les eleccions al Congrés en un poble de Tarragona. Rafael Giménez Giménez, suplent d’Espanya 2000 en les eleccions a Les Corts Valencianes en 2003.

Tots ells van rebre per part de la direcció general de la policia un esment honorífic per sobreeixir en el compliment de les seues funcions. Que no és una altra cosa que la detenció d’un individu en un polígon l’any 2012 per a Ricardo Bartolomé i la detenció per robatori en un altre polígon en el mateix any per a Rafael Giménez.

Salvador Cayrols es va presentar a les eleccions a Paterna com a número 3 d’Espanya 2000, és també vigilant de seguretat de Levantina, i campió d’Espanya de Grappling, un tipus de lluita, en la categoria de més de 110 quilos. La lluita i les arts marcials són un altre dels negocis en els quals l’empresa de José Luis Roberto està implicada juantament amb el gimnàs Gym Levantina, on molts dels seus vigilants són entrenats.

Un antic treballador de Levantina de Seguridad, Alejandro Serrador Ferrer, va arribar a ser regidor d’Espanya 2000 en la població valenciana de Silla. Serrador ha sigut condemnat en diverses ocasions, a més d’estar implicat en l’Operació Panzer per la qual es demana a tots els implicats un total de 42 anys de presó.

Les pràctiques d’unes empreses de seguretat com són Levantina de Seguridad i Grupo Roberto Ramón queden en evidència en les notes de premsa que Levantina penja en la seua web. Açò deien sobre la detenció de dos indigents:

“Els fets es van produir en una gran superfície comercial pròxima a València, la seguretat de la qual va a càrrec de l’empresa Grupo Roberto Ramón. Els individus es van endinsar en el centre en hora punta per a intimidar els clients amenaçant-los per a obtenir diners. Els serveis de vigilància van ser alertats pel personal del centre.Una vegada localitzats els individus van intentar escapar de la pressió dels vigilants per a finalment ser reduïts i retinguts fins a l’arribada de la policia nacional. Encara que els vigilants van haver d’utilitzar la força per a reduir els detinguts, no va caldre lamentar danys físics”.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa