Diari La Veu del País Valencià
#RTVVnoestanca i Toni Cantó, ‘trending topic’ en Twitter 2013
Europa Press / Madrid

El diputat valencià d’UPyD, Toni Cantó, el ministre d’Educació, José Ignacio Wert i l’extresorer del PP, Luis Bárcenas encapçalen, per aquest ordre, les principals tendències polítiques en Twitter 2013.

A més, en la categoria d’actualitat s’ha colat en aquesta classificació el tancament de la televisió i la ràdio públiques valencianes amb l’etiqueta #RTVVnoestanca (RTVV no es tanca), segons un rànquing elaborat per Inforpress.

En el quart lloc del rànquing de tendències polítiques se situa l’etiqueta #YoCreoenRajoy i a continuació dos ‘trending topic’ relacionats amb el moviment independentista català: #FaremCatalunyaIndependent i #croquetes, l’etiqueta que es va posar de moda a l’estiu per a parlar d’aquest tema després que s’estenguera en la xarxa social el rumor que Twitter havia censurat l’etiqueta #viacatalana.

El ‘trending topic’ de tendències polítiques enguany el completen les etiquetes #L6NBárcenasdelReal, #CorruPPlandia, Evo Morales i PSOE. Per a elaborar aquest rànquing, Inforpress ha extret les tendències de Twitter a l’Estat espanyol durant 2013. Aquestes llistes mostren el que va ser tendència amb major freqüència a l’Estat en 2013, en lloc de representar el volum de conversa sobre un tema o els temes que més es parla.

Segons recorda la companyia, “les tendències no donen cap indicació del sentiment, ja que quan existeixen tendències simplement signifiquen que ha captat l’atenció dels ciutadans i usuaris, no és que fóra necessàriament un èxit.

En la categoria d’actualitat, les principals tendències tenen a veure amb #ocupació, el tancament de la televisió autonòmica valenciana (#RTVVnoestanca), ETA, el projecte de Llei de Seguretat Ciutadana (#LeyAnti15M), la sentència del Prestige, de nou el cas Bárcenas (#lospapelesdebárcenas), #ÁnimoGalicia, les crítiques a l’última reforma educativa (#NoalaLOMCE), el tràgic naufragi de Lampedusa i la polèmica per la intenció de reduir les beques Erasmus (#ErasmusRIP).

Quant als cinc esdeveniments de l’Estat espanyol que van crear els majors pics de trànsit en Twitter en 2013. Els resultats revelen que a l’Estat espanyol el futbol segueix sent l’esport rei.

La Copa Confederacions i els partits de la Champions League han sigut els que van ocasionar els majors pics de conversa.

Comparteix

Icona de pantalla completa