Diari La Veu del País Valencià
Fabra es burla dels valencians i augmenta un 40% els assessors

RedactaVeu / València.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, va registrar el passat 25 de setembre una pregunta parlamentària dirigida al Consell en què inquiria per l’augment d’assessors del President Fabra.

En concret la diputada de Compromís feia referència en la seua iniciativa a “les retallades dels serveis públics, les retallades de retribucions dels empleats públics, les retallades de beques, ajudes, subvencions, etc… han estat una constant en els últims anys de govern del PP. Tanmateix Presidència de la Generalitat no predica amb l’exemple, augmentant en un 40% el nombre d’assessors adscrits al President Fabra en comparació al seu predecessor”.

En eixe sentit des de Compromís es preguntava pels motius d’aquest augment d’assessors i es demanava la valoració d’aquesta manca d’austeritat. En la seua resposta per escrit, rebuda hui a Les Corts, el vicepresident del Consell i conseller de Presidència, José Císcar, no explica els motius d’aquest augment d’assessors i es limita a assegurar que “el compromís del Consell amb l’austeritat és inqüestionable” i en eixe sentit cita la reducció del nombre de conselleries i alts càrrecs, la reestructuració del sector públic i els projectes de llei per a redimensionar institucions.

Per a Oltra “la resposta de Presidència és una burla a tots els empleats públics que han sigut tirats al carrer des que Alberto Fabra governa. Ens ve a dir que com s’està reestructurant el sector públic o siga està tirant gent al carrer, es poden permetre augmentar els assessors que treballen per al President i que es paguen amb diners públics”.

“És vergonyós que des del govern del PP justifiquen l’augment d’assessors de Fabra en què s’està estalviant per un altre costat. Seria molt més valuós disposar d’un metge, d’un professor o d’un treballador de RTVV, que d’un assessor de Fabra, perquè és evident que per molt que l’assessoren, el seu nivell de competència és el que és”, ha conclòs Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa