Diari La Veu del País Valencià
Intersindical convoca una marxa contra els pressupostos de la Generalitat
RedactaVeu / València.

Aquest divendres 13 de desembre, a les 10.30 h, al Palau de la Generalitat Valenciana de València, està convocada una Marxa contra els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2014, les retallades i l’acord de retallades signat pel conseller Moragues i alguns sindicats. La Marxa que partirà de la Plaça de Manises passarà per la Conselleria d’Administracions Públiques (carrer Micalet), Conselleria d’Economia (carrer Palau), Corts Valencianes i tornarà al Palau de la Generalitat Valenciana.

Intersindical Valenciana considera que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2014 “són totalment antisocials i contraris a les necessitats de la majoria de la població valenciana. No garantiran els drets bàsics com l’educació, la sanitat, l’atenció a la dependència o els serveis socials. Tampoc seran els que impulsen l’economia valenciana i generen ocupació estable i de qualitat per a tots els col·lectius socials”.

Tot el contrari, asseguren, “es manté la política d’ajust que està empobrint la població valenciana i el país, com ho ratifiquen tots els indicadors”. A més, els pressupostos incorporen l’acord de retallades signat per Moragues i els sindicats CCOO, UGT, CSIF i FSES que manté una part de les retallades salarials pel sector docent i sanitari i retarda a 2105 el cobrament d’una part de la carrera professional del personal de l’Administració del Consell. I tot, “sense contemplar la recuperació del tots els diners perduts durant els dos anys de vigència del decret Vela ni que s’haja previst tampoc la reposició de tots els llocs de treball amortitzats en els darrers anys. Totes aquestes actuacions no només afecten el personal que hi treballa, també al conjunt de la ciutadania i a la prestació dels serveis públics que depenen de la Generalitat Valenciana”.

Finalment, des d’Intersindical Valenciana es considera que cal rebutjar totalment els pressupostos i iniciar un procés de mobilització social massiu per impedir que continuen les polítiques d’ajustament que tan negativament estan afectant al conjunt de la població.

Comparteix

Icona de pantalla completa