Diari La Veu del País Valencià
La ‘Ciudad de las Lenguas’, nou capítol d’empreses faraòniques frustrades
RedactaVeu / Castelló

Marina Albiol, diputada d’EUPV a Les Corts Valencianes, reclama a la Conselleria de Turisme que esclarisca el futur de la ‘Ciudad de las Lenguas’ després que l’alcalde, Gimeno, haja informat d’un centre idiomàtic ubicat en el Centre de Turisme del Grau de Castelló. “Ens han de dir si això significa l’abandonament definitiu del projecte iniciat per Gimeno o no, perquè pareix que des del govern municipal no volen parlar ja de la ‘Ciudad de les Lenguas’, és hora que el Consell moga fitxa”.

La diputada recorda que la seua formació política ha denunciat en reiterades ocasions que el projecte de la ‘Ciudad de las Lenguas’ és un monstre urbanístic irrealitzable de prop de 231 milions d’euros de despesa. “Com sempre, ens han venut fum”, assegura, “el Consell s’hi ha gastat més de 300.000 euros en diversos tràmits en huit anys, i això sense tindre en compte el salari de l’exalcalde Gimeno. Demanem que és retornen aquests diners malbaratats perquè es destinen a donar solució a les vertaderes necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Castelló”.

Albiol afirma que el macroprojecte d’oci i especulació urbanística del govern valencià, anomenat ‘Ciudad de las Lenguas’, pareix que es reduirà a un centre idiomàtic per a l’estudi del castellà, ubicat al Centre de Turisme del Grau de Castelló, si fem cas de les paraules de l’alcalde. “Aquestes notícies no han sigut desmentides ni confirmades pel Consell, i estem parlant d’un projecte que estava pressupostat inicialment en 231 milions d’euros, entre inversions públiques i privades. La ‘Ciudad de las Lenguas’ és un nou capítol d’empreses faraòniques frustrades del nostre govern, el problema és que els seus deliris megalomaníacs ens costen diners que es necessiten desesperadament en sanitat, educació i serveis socials”.

“Registrarem una bateria de preguntes parlamentàries perquè el govern autonòmic done la cara, i diga d’una vegada si s’ha abandonat aquest projecte o no”, afirma la parlamentària, “els silencis de la Conselleria de Turisme són molt sospitosos, i els diners que fins ara s’han gastat representen una xifra massa elevada perquè oblidem sense major preocupació aquest projecte i deixem tranquils els responsables”.

Albiol recorda que el Master Plan va costar 170.000 euros, per a després ser descartat, i contractada una nova empresa per a la realització d’un estudi de negoci de 40.000 euros. A aquestes voluminoses xifres hem d’afegir el salari de 70.000 euros anuals que rebia l’impulsor del projecte, Gimeno, com a conseller delegat de Castelló Cultural. Tota una trama molt ben muntada per a omplir les butxaques d’amics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa