AVL: "Pot ser una assignatura important si ens la prenem seriosament i en valencià"

'Cultura del Poble Valencià' haurà de ser en valencià
12 desembre 2013 01:00h
Europa Press / València

Ferrer ha realitzat aquestes declaracions després de la presentació de l'última campanya del 'Voluntariat pel valencià', en ser preguntat per la nova matèria anunciada fa uns dies per la consellera d'Educació, Maria José Català.

Per a l'acadèmic, el primer serà "veure en què consisteix" Cultura del Poble Valencià. Haurà de "estudiar-la" i "discutir-la" prèviament i en aquest sentit, ha apuntat que "la consellera, que és una persona intel·ligent, sap a qui ha de recórrer per a fer aquesta assignatura. Ho sap perfectament", ha recalcat.

També el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, s'ha referit a la matèria, a la qual "de moment no diem que no" però haurà de "arribar a un consens" i això sí, en cas d'impartir-se haurà de ser en valencià, ha advertit. Ara com ara, l'entitat ha demanat cita amb Català per a tractar el tema, tot i que encara no han obtingut resposta.

Des del món faller, el president de la d'Arrancapins, Pep Romero, ha considerat que l'assignatura "és un acudit" més del Govern valencià, "igual que amb el xinés o l'anglés", perquè "si foren seriosos s'hauria fet fa temps", ha argumentat.

"Ara per a què?", ha preguntat. I ell mateix s'ha respost: "perquè mentre parlem d'això no parlem d'altres coses que és el que ens interessa".
 
next