Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja destinar el sou de Carlos Fabra a la lluita contra el frau
EFE / València

La Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda ha finalitzat hui el debat de les més de 2.200 esmenes als comptes autonòmics per al pròxim any, de les quals únicament s’han aprovat 51, 32 del PP, deu de l’oposició i nou transaccionals (n’han sigut retirades 66).

En l’àrea de despeses diverses, el grup socialista havia plantejat afegir una línia d’ajudes a projectes contra el frau fiscal i dotar-la amb 90.000 euros, que es retraurien dels 500.000 euros que la Generalitat destina a la Cambra de Comerç de Castelló, de la qual Carlos Fabra és secretari, per a despeses de funcionament.

Macho ha lamentat que als populars “no els semble malament” que, després de la condemna a Fabra a quatre anys de presó per quatre delictes contra la Hisenda Pública, aquest “mantinga un sou de 90.000 euros pagats per una entitat semipública que es finança amb diners públics”.

Ha destacat que Fabra ha sigut condemnat “pel mateix delicte que va acabar amb la carrera criminal del mafiós Capone”, però ha assenyalat que en el Chicago d’Al Capone, a ningú se li haguera ocorregut pensar que, després de la condemna al mafiós per delicte fiscal, “aquest poguera cobrar un sou pagat des de la hisenda pública”.



El diputat del PP Rafael Maluenda ha qualificat de “brindis al sol” la proposta, ja que no concreta a qui van destinades les ajudes i a més, ha dit no saber “d’on ix la xifra” de 90.000 euros i encara que s’ha mostrat partidari d’adoptar mesures per a eradicar el frau, ha dit que és una competència estatal.

Els populars tampoc han donat suport a una esmena de Compromís que demanava realitzar una auditoria del deute públic de la Generalitat, empreses públiques, organismes depenents i fundacions per a dirimir la legitimitat o il·legitimitat d’aquest deute.



Mireia Mollà (Compromís) ha denunciat que una quarta part del pressupost va destinat a atendre el deute “llastrant la política de serveis públics i activació econòmica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa