Diari La Veu del País Valencià
Els dinosaures de Morella a una prestigiosa revista d’àmbit mundial

ComarquesNord.cat / Morella.

La prestigiosa revista científica Cretaceous Reserach, una de les més importants a nivell mundial en el camp de la paleontologia, s’ha fet ressò d’un estudi realitzat en el jaciment de La Parreta de Morella. La publicació, de la reconeguda editorial Elsevier que està avalada per Science Direct, s’ha fixat en una investigació dels paleontòlegs que desenvolupen treballs a la zona coneguda com La Mina.

L’article està signat pel morellà José Miguel Gasulla i altres membres de l’equip d’investigació com José Luis Sanz, Fernando Escaso i Francisco Ortega. Es presenten dos peces de mandíbula de dos dinosaures diferents d’un dels més reconeguts que s’han trobat a la zona, l’Iguanodon bernissartensis. Després d’un minuciós estudi, la revista acceptaria la publicació, el que és molt notori de cara a la investigació paleontològica.

Per fer possible l’aparició d’aquest article, els investigadors van tenir d’apuntar novetats, aconseguint que es parli també dels Iguanodons de la nostra terra, ja que en l’àmbit paleontològic europeu es fixaven principalment en els que han aparegut a Anglaterra o Bèlgic “ara ja es pot dir que l’Iguanodon és europeu al tenir-se d’assenyalar també la nostra zona com important en este dinosaure” explicava José Miguel Gasulla.

Aquestes peces que es presenten en la revista són d’allò més valuoses. Els paleontòlegs tenien clar que es tractaven de troballes d’allò més importants i s’havien presentant en congressos arreu del món com a Las Vegas. Però faltava l’empenta definitiva. Un exemple més de la importància d’aquest jaciment del Mas de La Parreta que encara té moltes coses per descobrir.

Comparteix

Icona de pantalla completa