Diari La Veu del País Valencià
Els ajuntaments afectats per Castor reclamaran junts
RedactaVeu / Benicarló

El principal acord que els representants han pres en la reunió ha estat la redacció d’un compromís que hauran d’aprovar cadascun dels ajuntaments afectats i que suposarà un pas endavant a l’hora de fer un front comú per aconseguir més força representativa davant les administracions públiques i empreses privades implicades en el projecte d’emmagatzemament de gas.

El compromís serà temporal i permetrà promoure la investigació tècnica necessària per a l’esclariment de les causes de l’activitat sismològica, disposar d’assistència jurídica per a la defensa de l’interés comú, controlar el desenvolupament de les activitats administratives relacionades amb el projecte Castor i coordinar la informació i atenció als ciutadans afectats.

Els ajuntaments s’han compromès a sol·licitar al govern espanyol que es realitzen, amb caràcter urgent, els estudis i proves necessaris que determinen la causa dels sismes produïts des de l’inici de l’activitat d’emmagatzemament i extracció de gas, al juny de 2013. Al mateix temps, també demanaran que es traslladen els resultats dels estudis als municipis afectats.

Finalment, els ajuntaments han acordat sol·licitar el manteniment de la suspensió cautelar de l’activitat de la planta fins que no es determine la causa dels sismes i es demanarà que s’esclarisquen responsabilitats patrimonials o d’una altra índole.

En la valoració de la reunió, l’alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo, s’ha mostrat convençut que “aquest és el camí per reivindicar amb més força els nostres drets”. Per la seua banda, l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha lloat la iniciativa de l’ajuntament de Benicarló de reunir els alcaldes afectats “davant una problemàtica i preocupació comunes”.

Els passos a seguir a partir d’ara seran la redacció i aprovació del compromís per part dels ajuntaments i el posterior trasllat a les administracions i empreses privades implicades en el projecte Castor.

Comparteix

Icona de pantalla completa