Diari La Veu del País Valencià
Els empresaris exigeixen al PP lleialtat als interessos valencians
EFE / València

En un comunicat, la patronal provincial valenciana ha acordat traslladar al grup parlamentari popular valencià, així com al president del partit i president de la Generalitat, Alberto Fabra, el seu rebuig a l’actuació dels seus representants en la Cambra alta.

Els empresaris exigeixen als representants polítics valencians a Madrid “lleialtat amb els interessos valencians i la defensa d’aquets interessos en qualsevol dels fòrums de debat o decisió”.

D’altra banda, també han expressat el seu rebuig a la pretensió del Govern d’eliminar les aportacions del Fogasa al cost dels acomiadaments objectius en empreses de menys de 25 treballadors.

Els empresaris han recordat que el Fondo de Garantia Salarial (Fogasa) es fa càrrec, des de 1984, de 8 dels 20 dies d’indemnització per any treballat que abonen les empreses. “Aquesta mesura, que afecta a la immensa majoria del teixit empresarial valencià, pot posar en perill la viabilitat de moltes d’aquestes empreses i en risc el cobrament per part dels treballadors de la indemnització a la qual tenen dret”, han assenyalat les mateixes fonts.

En aquest sentit han recordat que el Fogasa “es finança íntegrament de les quotes empresarials abonades en els documents de cotització mensuals per aquesta contingència”.

D’altra banda, els òrgans de Govern de la CEV han lamentat la falta de finançament bancari a empreses i han opinat que “la restricció del crèdit a empreses i particulars suposa un important handicap per a la recuperació de la demanda interna i de l’activitat empresarial en un moment clau”.

“El manteniment de la restricció de crèdit, que segons l’enquesta realitzada pel BCE se situa com el segon problema de les empreses després de la falta de demanda, limita les possibilitats d’iniciar el camí de la recuperació”, motiu pel qual la CEV exigeix a les entitats financeres “un exercici de responsabilitat i de compromís amb la recuperació i el futur de la nostra economia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa