Diari La Veu del País Valencià
Puig: “No s’entén Espanya sense Catalunya ni viceversa

EFE / València

En roda de premsa, Puig ha opinat, a més, que aquesta iniciativa respon als “interesses partidaris” de qui ho planteja, i ha manifestat que els interessos de CiU i Esquerra Republicana “no tenen molt a veure amb els de Catalunya i els catalans”.

De la mateixa manera, no ha considerat “raonable” que el Govern “no moga peça alguna, no plantege propostes, com sí han fet els socialistes”.

Segons ha recordat, la seua formació defensa un Estat federal, un camí que pot “solucionar els problemes de singularitat i igualtat”, i ha advocat per “treballar sempre per la via del diàleg, acord i enteniment”.

“El que sempre anem a defensar els socialistes valencians és la via de l’acord. Mai anem a fronteritzar ni ser punta de llança contra Catalunya. El que volem és que hi haja un pont estable entre Catalunya i el País Valencià i Espanya, però una Espanya plural, que parla diferents llengües i no és centralista ni de pensament únic”, ha exposat.

Ha considerat que assumptes com el referèndum plantejat s’han de tractar “amb molt rigor”, i ha insistit que, a l’Estat actual, en el qual la legalitat és el principi de la democràcia, “presentar una consulta que no és legal denota d’alguna manera que no s’està jugant net”.

Al seu judici, tampoc és correcte “aprofitar aquesta situació de crisi econòmica per a generar una situació de confrontació”, i ha apuntat que pot haver-hi “alguna consulta al final d’aquest procés, potser de cara a la reforma de la Constitució”.

“Sóc partidari de viure tots junts. No s’entén Espanya sense Catalunya ni viceversa”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa