Diari La Veu del País Valencià
Els impagaments del Consell “estan portant a l’asfixia als dependents”
RedactVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha lamentat que el setè aniversari de l’aprovació de la Llei de la Dependència, “tinga el sabor agre de les retallades i els copagaments/repagaments aplicats pel govern de la Generalitat valenciana. No hem avançat en aquestos 7 anys, més bé al contrari, perquè el País Valencià continua estant en l’últim lloc en el rànquing de l’Estat pel que fa a l’aplicació de la llei”. Esquerra Unida ha recolzat i estarà present en les mobilitzacions previstes per aquest cap de setmana convocades per les Plataformes en defensa de l’aplicació de la Llei d’autonomia personal i atenció a la dependència.

La parlamentària d’esquerres descriu un panorama “desolador per a dependents i discapacitats, els quals estan patint els continus copagaments i impagaments que estan duent-los a l’asfixia. Aquestes persones són les que més necessiten la garantia del seus drets, i el que està ocorrent és tot el contrari, perquè el que fa el PP amb l’atenció a la dependència y la discapacitat és crueltat institucional que castiga a qui menys culpa té del saqueig que ens ha portat a aquesta situació de crisi. Són els diputats del PP els que voten a favor dels repagaments i per tant són responsables directes d’aquesta barbaritat”.

López Barceló ha recordat la “terrible fotografia de la realitat: destrucció de nombrosos llocs de treball de serveis socials, abandonament de les cuidadores familiars, dependents que cada 10 minuts es queden sense atenció, etc. El Govern valencià no compleix les seues obligacions i és injustificable que la tisora s’aplique sobre els més febles”, lamenta.

Comparteix

Icona de pantalla completa