Diari La Veu del País Valencià
Díaz Alperi (PP), processat per tres delictes contra Hisenda i suborn
Europa Press / València

El jutge ha processat també tres empresaris i ha acordat el sobreseïment de la causa respecte d’un altre imputat.

La Fiscalia creu que Díaz Alperi va poder, presumptament, defraudar a la Hisenda Pública per 682.681 euros durant els anys 2007, 2008 i 2010.

La denúncia detalla que la major part de la quantitat suposadament defraudada (405.351 euros) es refereix a 2007, quan el dirigent popular va tenir uns ingressos reals d’1.004.878 euros i únicament va declarar unes retribucions de 113.250,89 euros pels seus càrrecs públics.

De 2008, es considera que va defraudar per 144.862 euros per increment patrimonial no declarat entorn de l’adquisició d’una embarcació tipus catamarà de 15,54 metres d’eslora, batejada amb el nom de “Akra Un”, per a açò hauria usat la societat instrumental “Andarx Business SL”.

Del tercer i últim exercici analitzat, 2010, la Fiscalia considera que la quantitat que Díaz Alperi va haver de pagar a l’Agència Tributària ascendeix a 132.468 euros, també en relació al catamarà, encara que per canvis en la propietat del mateix al costat d’un dels altres imputats.

L’exalcalde d’Alacant i diputat autonòmic del PP va declarar el passat 29 d’abril com imputat per aquesta causa davant el magistrat del TSJ valencià.

El magistrat ha conclòs la instrucció i ha donat trasllat d’allò actuat al ministeri fiscal i a l’acusació personada -Advocacia de l’Estat en representació de l’Agència Tributària- perquè sol·liciten bé l’obertura del judici oral formulant el corresponent escrit d’acusació, o bé el sobreseïment que puga procedir o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries, segons ha informat el TSJ.

L’exprimer edil alacantí també està imputat al TSJ pels suposats delictes de revelació informació privilegiada, tràfic d’influències i suborn en la causa separada del ‘cas Brugal’, que investiga presumptes irregularitats en la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa