Diari La Veu del País Valencià
“No ens callareu”: reclamen la retirada de l’expedient al col·legi de Xàtiva
EFE / València

La concentració ha sigut convocada per la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de la Costera i la Canal i ha sigut difosa pel Sindicat de Treballadors per l’Ensenyament del País Valencià (STEPV).

El portaveu del STEPV, Marc Candela, ha afirmat que “entre 200 i 250 persones han eixit al carrer a Xàtiva per a protestar contra l’expedient” que va obrir la Conselleria d’Educació després d’unes protestes durant una visita del president de la Generalitat, Alberto Fabra, al municipi.

En la concentració s’ha desplegat una pancarta en la qual podia llegir-se ‘En defensa del serveis públics: no ens callareu’ i, posteriorment, s’ha llegit el manifest que promou les resolucions de rebot i s’han encès uns ciris, segons ha apuntat Candela.

Des del sindicat consideren que la negativa d’arxivar l’expedient “és una nova agressió a l’escola pública que persegueix fer callar les protestes i les reivindicacions de la comunitat educativa per la mala gestió del govern valencià”.

Per la seua banda, la consellera d’Educació, María José Català, ha indicat sobre aquesta protesta durant un acte de Formació Professional Dual que és “innecessari” alarmar a la ciutadania atès que l’expedient no és sancionador sinó informatiu.

Ha insistit que no hi ha cap expedient sancionador obert “contra cap professor, la directora del centre, ni tampoc hi ha evidentment cap acció contra els xiquets”.

Comparteix

Icona de pantalla completa