Compromís acudeix a la Justícia pel viatge de Fabra a Roland Garros

Oltra: “Fabra aplica la transparència a la documentació de l’etapa Camps i ens amaga tot allò que demanem sobre la seua gestió
14 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València.

El grup parlamentari Compromís ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) una demanda per la vulneració dels drets fonamentals dels diputats que suposa la negativa del Consell a facilitar les factures del viatge que el President de la Generalitat, Alberto Fabra, realitzà a París el passat mes de juny per a presenciar la final del torneig de tenis Roland Garros.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, “hem hagut de recórrer de nou a la justícia davant l'opacitat del govern d'Alberto Fabra. Demanàrem al Consell saber el cost i poder revisar les factures del viatge del president a Roland Garros i des del govern del PP se'ns contestà amb prepotència que el cost d’eixe viatge va ser l’habitual per a eixe tipus de desplaçament, com si els valencians no tinguérem dret a conéixer quant costà el viatge del President que hem sufragat entre tots”.

“Aquesta opacitat contrasta amb eixe ànsia de transparència que pareix que li ha entrat al President Fabra en qüestions molt concretes, donant-nos alguns contractes que reclamàvem des de feia molt de temps. En realitat, és tot una mentida, perquè hem pogut constatar com, en aquest moment, només se'ns deixa accedir a la documentació de l'etapa del govern de Francisco Camps o anteriors. Quan demanem informació sobre la gestió d'Alberto Fabra se'ns nega sistemàticament i hem d'acabar acudint als tribunals”.

Per a Oltra “el que està fent Alberto Fabra és d'un cinisme i d'una hipocresia que s'ha de denunciar. Ell no està a favor de la transparència perquè en aquest moment és probablement el President que més informació està amagant, ja que no dóna ni una sola documentació relacionada amb la seua gestió”.

En la seua demanda al TSJ valencià, Compromís considera que la negativa del Consell a l'accés dels diputats a la informació que sol·liciten vulnera drets fonamentals establerts en l’article 23 de la Constitució, com són el dret a participar en assumptes públics i el dret a accedir amb igualtat a les funcions i càrrecs públics.


 

Descargas

next