Diari La Veu del País Valencià
Abocaments il·legals a Alacant de més de 5.000 metres quadrats

RedactaVeu / Alacant.

El portaveu de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha denunciat hui “l’existència d’almenys cinc punts contaminants que ocupen més de mitja hectàrea (5.000 m²) de gran perillositat pels seus components amb acumulacions de residus que, en alguns casos, superen els tres metres d’altura, amb les consegüents implicacions per al medi natural i la salut de les persones”.

Falcó ha detallat que “es tracta d’abocaments massius de residus urbans sòlids –orgànics, cristalls o plàstics-, restes de vehicles a motor –rodes, olis, xapes-, restes industrials, de material mobiliari i també material d’obra menor i major, com tubs de carreteres de l’Estat que, òbviament, han hagut de ser descarregats mitjançant camions de gran tonatge”.

El coordinador de Medi Ambient, que ha recordat que parlem de terrenys qualificats com a sòl no urbanitzable rústic, ha afirmat que “es tracta d’abocaments de gran perillositat que degraden l’entorn rural i forestal, el mant vegetal i també el subsòl i aqüífers subterranis propers”.

“Alhora, cal destacar que aquesta és una zona pròxima a una rambla i, per tant, davant una riuada, els arrossegaments i filtracions serien especialment perillosos”, ha indicat Luis Falcó, que ha afegit que “una part considerada dels abocaments es troben en l’àrea d’afecció de la canalització d’Orgegia”.

El coordinador local ha subratllat també la proximitat d’altre focus insalubre per altres residus propers a urbanitzacions i xalets i ha recordat que per aquesta zona circula la via ciclista Condomina-Vistahermosa-Orgegia. Al mateix temps, ha alertat que “els abocaments generen un greu risc d’incendi, ja que entre ells trobem diferents punts de vidre junt a material inflamable i grans quantitats de fulles seques i zones de molta vegetació”.

“A més, s’ha de tenir en compte, que, atès l’estat de descomposició dels materials, possiblement molts d’ells porten ací més d’un any i que existeixen a aquestos terrenys altres muntanyes de terra que possiblement estiguen tapant més abocaments”, ha informat.

Falcó ha afirmat que “des de Compromís per Alacant hem interposat una denúncia davant el Seprona per alertar dels fets i esbrinar si l’Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient tenien coneixement d’ells i, alhora, reclamem mesures urgents per paralitzar aquestos abocaments, retirar les deixalles i traslladar-les a un abocador autoritzat, així com restituir els terrenys afectats al seu estat original”.

Comparteix

Icona de pantalla completa