Diari La Veu del País Valencià
Morella denuncia que segueix el tancament de les pintures rupestres

RedactaVeu / Morella.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha tornat a exigir a la Generalitat Valenciana que es desbloquege la situació de les pintures rupestres de Morella la Vella i l’alberg de Vallivana.

Ambdues, romanen tancades al públic des de fa anys i, tot i les bones intencions manifestades per alts càrrecs de la Conselleria de Cultura, segueixen sense reobrir-les quan conclou un altre any.

El primer edil morellà assenyala que “Morella la Vella és el Patrimoni de la Humanitat de la nostra localitat, per tant és un atractiu turístic, patrimonial i cultural molt important, que de reobrir-se crearia llocs de treball”. Per això, no entén “com la situació segueix bloquejada des de fa quatre anys, més encara quan una empresa s’ha interessat en gestionar-la i a la Generalitat no li costaria ni un euro”.

Cal recordar que l’alcalde va mantenir una reunió amb la directora general de Cultura, Marta Alonso, i el cap de servei de Cultura i Esport de Castelló, Francisco Medina, a principis de setembre i els va exigir una solució per reobrir i que puguera generar activitat i llocs de treball, a més de ser un atractiu turístic important.

Pintures rupestres de Morella la Vella

Els responsables autonòmics van adquirir el compromís de fer-ho, però transcorreguts tres mesos, la situació continua igual. Per això, des del consistori es responsabilitza Medina i Alonso del tancament, del deteriorament i de les pèrdues que comporta. Sobre això, el primer edil morellà destacava que “la prioritat per a l’ajuntament és clara i en aquests moments no s’entén com es poden desaprofitar inversions privades per desbloquejar un patrimoni i atractiu tan important”.

Refugi de Vallivana

Pel que fa al Refugi Forestal de Vallivana, des de l’Ajuntament de Morella també s’ha exigit la cessió en nombroses ocasions. Aquest immoble és propietat municipal, però es gestiona des de l’administració autonòmica i roman tancat des de fa anys, tot i estar rehabilitat.

Aquest alberg també té una connotació afectiva molt important per als veïns de Morella, ja que està davant del santuari en el qual es troba la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la localitat. Des del consistori es reclama la gestió, per aplicar un model similar al de Pereroles, ja que permetria tenir una oferta atractiva en aquest paratge, generar activitat i algun lloc de treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa