Tots amb Vicent Mauri!

El proper dia 7 de gener tindrà lloc un judici de faltes contra el seu portaveu. Intersindical critica la repressió contra els moviments socials i sindicals
15 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València

En concret, se li acusa que el 26 de juliol de 2013 va ocasionar un altercat d’ordre públic en instigar que el personal es tirara damunt de la policia fet que, segons l’atestat, haguera pogut tenir conseqüències imprevisibles, i també de criticar la seua actuació amb determinades frases ofensives.

Segons fonts de la Intersindical Valenciana les acusacions fetes “són totalment falses. No és cert que hi haguera cap desordre públic ni que es diguera cap frase ofensiva. En acabar una concentració, la policia va retenir tres persones per identificar-les”.

En eixe moment, un grup de persones, entre les quals estava Vicent Maurí, “es van interessar per la seua situació i es van posar a disposició de les persones retingudes per facilitar-los assessorament jurídic a través dels advocats de les diverses organitzacions presents”.

Al final, una de les persones va ser conduïda a la comissària de Sapadors per identificar-la per no portar la seua documentació. Intersindical Valenciana afirma “que cap de les persones que van acompanyar les persones retingudes durant tot el temps que va durar la retenció i identificació varen produir cap desordre públic. Per tant, segons el sindicat estem, una vegada més, davant d’una actuació que pretén criminalitzar les protestes socials i intimidar els activistes”.


Intersindical Valenciana considera que el judici de faltes contra el seu portaveu “és una peça més de la repressió que utilitza el poder per retallar les llibertats democràtiques i les lluites socials”.

Per això, des de la Intersindical Valenciana “volem expressar el nostre rebuig contra la política de repressió contra els moviments socials, sindicats, partits i persones que són crítiques amb el sistema i les polítiques antisocials que apliquen els governs de la troica”.

A més, el sindicat afirma que les amenaces, multes o judicis “no aconseguiran intimidar ni callar la seua veu, tot el contrari totes aquestes mesures coercitives ens donen força per continuar lluitant pels drets de les treballadores i treballadors, del 99% de la població i del nostre país. Tampoc ho farà la nova llei de ‘seguretat ciutadana’ o la llei de serveis mínims que pretén aprovar el govern espanyol que és un pas més enllà contra les llibertats democràtiques, individuals i col·lectives, que tenen com a finalitat callar les protestes contra les polítiques antisocials que practiquen els governs valencià i espanyol”.

Finalment, el sindicat ha convocat una concentració el proper dia 7 de gener, a les 10 hores, a la Ciutat de la Justícia de València (Avinguda del Saler, 14) coincidint amb el judici de faltes.

next