Diari La Veu del País Valencià
La Policia comprarà un camió antiavalots llança aigua

Civio / Eva Belmonte.

Només 48 hores després de la protesta ‘Rodea el Congreso’, que va acabar amb 23 ferits i set detinguts, Interior publica en el BOE un anunci per a la compra d’un camió antiavalots llança aigua per quasi mig milió d’euros com a preu màxim.

Interior justifica aquesta compra, entre altres raons, “a causa de l’actual dinàmica social”, com es pot llegir en els plecs administratius del contracte. Les empreses que vulguen vendre aquest equipament a l’Estat tenen fins al 20 de gener per a presentar les seues ofertes.

El vehicle ha de comptar amb un tanc d’almenys 7.000 litres de capacitat útil, un petit dipòsit per a afegir colorant a l’aigua, una longitud d’entre 6 i 8 metres, llunes enfosquides, dos armers per a escopetes a la part davantera, focus i reixetes de seguretat, segons marquen els plecs tècnics.

El director dels Mossos d’Esquadra va anunciar fa unes setmanes que la policia catalana utilitzarà també aquest mitjà de dispersió en les manifestacions després de recuperar un camió comprat en 1994. L’aigua a pressió va ser una de les mesures que va utilitzar la policia turca per a desallotjar la plaça de Taksim, a Istanbul.

Informació publicada en El BOE nostre de cada dia. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa