Diari La Veu del País Valencià
La plataforma AntiFracking es reuneix amb tècnics i responsables d’Indústria
RedactaVeu / Castelló

La Plataforma AntiFracking Comarques de Castelló continua amb la seua inesgotable tasca en defensa dels pobles i les comarques afectades pels projectes ‘fracking’ que l’empresa Montero Energy vol dur a terme a les comarques del nord, encara que les últimes notícies no són gens favorables.

Cal recordar que en les darreres setmanes el govern central ha modificat la llei d’hidrocarburs amb l’objectiu de regular aquesta tècnica i donar-li un marc legal.

També és motiu de preocupació que el govern autonòmic haja desestimat per tercera volta la possibilitat de prohibir el fracking al País Valencià i que els seus dirigents polítics continuen sense tindre en compte l’informe de la taula d’experts de la Diputació i altres estudis que desaconsellen i alerten sobre els perills d’aquesta tècnica.

Des de la Plataforma “continuem organitzant xerrades informatives, mantenint reunions amb representants polítics i recollint adhesions i el suport d’altres col·lectius socials amb l’objectiu d’aturar el fracking abans que comence”.

El passat dia 5 “vam informar a la localitat de Sant Jordi, on vam rebre el suport del seu batlle i dies després ens va comunicar que al proper plenari aprovaran una moció en contra del fracking”.

Dijous 12 organitzaren un altre acte informatiu amb la col·laboració del sindicat CCOO a la ciutat de Castelló i cal destacar la xerrada del passat divendres 13 a Benicarló on el geòleg de l’Institut de Geociències de Madrid IGEO (CSIC-UCM) Miguel de las Doblas va tractar el tema de la sismicitat induïda per l’activitat humana i va explicar el perquè de la sèrie sísmica produïda per la plataforma Castor, que es pot reproduir en un futur si s’autoritzen els permisos per a fer fracking perquè en el subsòl de les comarques del Nord hi ha falles actives.

També estan mantenint contactes amb la plataforma pels pobles de la Safor i amb el centre excursionista de Benicàssim “que ens han demanat organitzar xerrades informatives per al proper mes de gener”.

Per finalitzar, la plataforma informa que aquest dimarts 17, després de 4 mesos d’espera, “per fi ens han citat per reunir-nos amb els tècnics i responsables polítics de la Conselleria d’Indústria”.

L’objectiu de la reunió és saber si els tècnics han donat el vist i plau a la documentació presentada per l’empresa, intercanviar impressions sobre els projectes, fer-los entrega d’una sèrie d’informes que avalen el nostre posicionament i comunicar als responsables polítics de la Conselleria “que no permetrem que fracturen el futur dels nostres pobles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa